Nordland kan bli uten statsråder

Mens Ap i Troms går ut offentlig og lanserer Inga-Lill Olsen og Tove Karoline Knutsen som nye statsråder, har søsterpartiet i Nordland isteden sendt brev til Oslo med sine kandidater.

Hans Kristian Amundsen

KRITISK: - Det hjelper ikke å skrive brev som knapt blir lest, sier Nordlys-redaktør Hans Kristian Amundsen.

Foto: NRK

- Det hjelper ikke å skrive brev som knapt blir lest, sier Nordlys-redaktør Hans Kristian Amundsen.

Han mener Ap i Nordland bør være mer åpen om sine kandidater til den nye regjeringen.

Mer åpen i Troms

Tone Toften, leder Nordland Arbeiderparti

Ap-leder Tone Toften sier de har hatt en god intern prosess, og med gode kandidater til alle nivå.

Foto: Arbeiderpartiet

Nordland Arbeiderparti får nå kritikk for å kjøre en for intern prosess i partiet om hvem de ønsker skal få plass i den nye regjeringen.

Les også: Sju menn og tre kvinner

Troms Ap har offentliggjort en liste over hvem de mener vil passe inn i forskjellige posisjoner, og det mener Amundsen partiet burde gjort i Nordland også.

- Det holder ikke å sende interne brev i en lukket konvolutt. Her handler det om at de snilleste er de som ikke får. De som står på, bruker offentligheten og skaper en opinion, har sjansen til å lykkes.

Les også: Nordlands nye stortingspolitikere

Troms og Finnmark Ap har gått friskt ut og lansert personer som kan går inn i topposissjoner i både regjering og Storting.

Inga-Lill Olsen lanseres som fiskeri- og kystminister, og Tove Karoline Knutsen bør bli kulturminister. I tillegg trekkes personer inn som komiteledere i stortinget. Leder Tone Toften i Nordland Ap vil holde navnene diskusjonen internt i partiet.

Redd for å gi falske forhåpninger

-Vi vil unngå en situasjon som skaper mer uro. Vi vil ikke gi falske forhåpninger. Vi kjører en åpen prosess internt i partiet. Vi har god kontakt med våre sentrale tillitsvalgte, sier Toften.

Gunnar Skjellvik

UENIG: Tidligere leder i Nordland Ap, Gunnar Skjellvik.

Foto: NRK

Men dette er et synspunkt som ikke tidligere leder i Nordland Ap, Gunnar Skjellvik deler.

- Når Troms Arbeiderparti har gått åpent ut og sagt at de har kandidater og gått ut med konkrete krav, gir det mer tyngde. Det vil gjøre det vanskeligere å gå utenom Troms når de har gått så høyt ut, tror Skjellvik.

Les også: Krever makt i regjeringa

Tror ikke Nord-Norge blir glemt

Tone Toften sier at fylkespartiet har funne gode kandidater i Nordland, men er usikker på om det kommer noen ny statsråd fra Nordland.

- Alle fylkespartier har sendt inn sine kandidater og vi håper selvsagt å få noen fra Nordland, ihvertfall noen fra Nord-Norge. Det siste tror jeg ihvertfall skal gå inn, sier hun.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Adrian (27) må vise finger, rope, rekke tunge og lage kysselyder. Helst når det passer ekstremt dårlig.
Venke opplevde enhver hesteeiers mareritt da hun oppdaget en fremmed mann i stallen hennes.