Hopp til innhold

Nordland kan bli uten statsråder

Mens Ap i Troms går ut offentlig og lanserer Inga-Lill Olsen og Tove Karoline Knutsen som nye statsråder, har søsterpartiet i Nordland isteden sendt brev til Oslo med sine kandidater.

Hans Kristian Amundsen

KRITISK: - Det hjelper ikke å skrive brev som knapt blir lest, sier Nordlys-redaktør Hans Kristian Amundsen.

Foto: NRK

- Det hjelper ikke å skrive brev som knapt blir lest, sier Nordlys-redaktør Hans Kristian Amundsen.

Han mener Ap i Nordland bør være mer åpen om sine kandidater til den nye regjeringen.

Mer åpen i Troms

Tone Toften, leder Nordland Arbeiderparti

Ap-leder Tone Toften sier de har hatt en god intern prosess, og med gode kandidater til alle nivå.

Foto: Arbeiderpartiet

Nordland Arbeiderparti får nå kritikk for å kjøre en for intern prosess i partiet om hvem de ønsker skal få plass i den nye regjeringen.

Les også: Sju menn og tre kvinner

Troms Ap har offentliggjort en liste over hvem de mener vil passe inn i forskjellige posisjoner, og det mener Amundsen partiet burde gjort i Nordland også.

- Det holder ikke å sende interne brev i en lukket konvolutt. Her handler det om at de snilleste er de som ikke får. De som står på, bruker offentligheten og skaper en opinion, har sjansen til å lykkes.

Les også: Nordlands nye stortingspolitikere

Troms og Finnmark Ap har gått friskt ut og lansert personer som kan går inn i topposissjoner i både regjering og Storting.

Inga-Lill Olsen lanseres som fiskeri- og kystminister, og Tove Karoline Knutsen bør bli kulturminister. I tillegg trekkes personer inn som komiteledere i stortinget. Leder Tone Toften i Nordland Ap vil holde navnene diskusjonen internt i partiet.

Redd for å gi falske forhåpninger

-Vi vil unngå en situasjon som skaper mer uro. Vi vil ikke gi falske forhåpninger. Vi kjører en åpen prosess internt i partiet. Vi har god kontakt med våre sentrale tillitsvalgte, sier Toften.

Gunnar Skjellvik

UENIG: Tidligere leder i Nordland Ap, Gunnar Skjellvik.

Foto: NRK

Men dette er et synspunkt som ikke tidligere leder i Nordland Ap, Gunnar Skjellvik deler.

- Når Troms Arbeiderparti har gått åpent ut og sagt at de har kandidater og gått ut med konkrete krav, gir det mer tyngde. Det vil gjøre det vanskeligere å gå utenom Troms når de har gått så høyt ut, tror Skjellvik.

Les også: Krever makt i regjeringa

Tror ikke Nord-Norge blir glemt

Tone Toften sier at fylkespartiet har funne gode kandidater i Nordland, men er usikker på om det kommer noen ny statsråd fra Nordland.

- Alle fylkespartier har sendt inn sine kandidater og vi håper selvsagt å få noen fra Nordland, ihvertfall noen fra Nord-Norge. Det siste tror jeg ihvertfall skal gå inn, sier hun.