NRK Meny
Normal

Glimts suksessduo lover mer i fremtiden

Papa Alioune Ndiaye la opp til begge Abdurahim Laajabs mål i gårsdagens seier mot Start. Nå lovpriser de to samarbeidet.

Badou og Ibba jubler for scoring mot Start

«Badou» og «Ibba» omringes av lagkamerater under kampen mot Start.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Etter å ha herjet med motstanderne i første divisjon har duoen vist at de kan få det til å fungere også i eliteserien. På Aspmyra i går klarte ikke Start å demme opp for duoen.

– Vi er gode kompiser og har den lille kjemien. Jeg føler at vi får det til sammen. Jeg synes det er kjempegøy, sier Abdurahim «Ibba» Laajab til NRK.

På overtid i første omgang kjempet Papa «Badou» Ndiaye seg fri på venstresiden og dro av Start-keeper Håkon Opdal. Senegaleseren fant «Ibba» som fikk en enkel jobb med å plassere ballen vakkert opp i vinkelen.

– Jeg ser at «Badou » har ballen og vet at den kan komme foran mål, så jeg prøver bare å plassere meg. Han kommer forbi spilleren, noe han gjør ti av ti ganger.

Snudde kampen

Da hadde allerede Starts Glenn Andersen sendt gjestene opp i ledelsen i regnværet på Aspmyra. Etter en jevnspilt første omgang var lagene like langt da gikk til pause.

Den så det ut til at Glimt hadde utnyttet best. Gultrøyene kom til flere muligheter i begynnelsen av andre omgang, uten at de fikk betalt i form av mål. Men ti minutter før slutt ble det ny jubel på tribunen.

Nok en gang var «Badou» regissøren, og nok en gang fikk «Ibba» æren av å sette ballen i nettet. Og Glimts toppscorer sa det best selv.

– Det var ferdigscoret.

Laajab står nå med fire mål i årets eliteserie. Ett mer enn sin senegalesiske lagkompis. Men «Badou» har i tillegg vært nest sist på ballen fire ganger.

(artikkelen fortsetter under)

Abdurahim «Ibba» Laajab scoret to mål, og dermed tok Glimt tre poeng i kampen mot Start på Aspmyra.

Abdurahim «Ibba» Laajab setter inn Glimts andre mål mot Start på Aspmyra.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Gjøre hverandre bedre

Etter kampen var servitøren på Glimts midtbane strålende fornøyd med tre nye poeng.

– Det var en tøff kamp, men laget spilte bra, sier Ndiaye.

– Og samarbeidet med «Ibba»?

– Det var fantastisk. Vi snakker sammen og prøver alltid å gjøre hverandre bedre. Han gjorde gode løp, så det var lett for meg å finne han. Så lenge vi kan hjelpe laget å ta poeng er det bra.

Og han tror Glimt-supportene kan vente seg mer fra de to.

– Det fungerte veldig bra i dag. Vi må bare fortsette.

Tre på rad

Jan Halvor Halvorsen

Jan Halvor Halvorsen og Glimt kunne i går juble for sin tredje strake seier.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix
Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde måtte igjen konstatere at laget hans ga fra seg en ledelse.

Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix

Gårsdagens seier var Glimts tredje på rad i eliteserien. Etter en treg start på sesongen har gultrøyene klatret opp til niende plass på tabellen.

– Vi har vunnet alle tre kampene fortjent, selv om det har vært marginalt. Jeg er veldig fornøyd med at vi scorer to mål per kamp på hjemmebane og har begynt å slippe inn bare ett, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

Andre omgangen mot Start mener han er årsbeste.

– Vi skaper sjanser i første omgang også og kommer tilbake etter å ha ligget under. Man kan ikke prestere på topp i 90 minutter. Jeg er fornøyd med gjennomføringen av første omgang og veldig fornøyd med andre omgang.

Like fornøyd var ikke kollega Mons Ivar Mjelde i Start.

– Jeg synes det er en jevn første omgang der vi tar ledelsen, men nok en gang er litt for dårlig til å holde på den. Vi har alle mann bak ballen når de scorer og det bør være en scoring vi kan unngå.

– I andre omgang er Glimt bedre enn oss. De løper mer og har større intensitet i spillet sitt. De glir altfor lett gjennom, og selv om vi setter fem spillere på midtbanen, scorer de det andre målet. Vi burde kanskje klart å forsvare dette litt bedre og reist avgårde med ett poeng.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..