Fartsfylt kamp med sjanser for begge lag

Bodø/Glimt vant 2-1 over Start hjemme på Aspmyra i kveld. Men gjestene kom best i gang og kunne fort ha vunnet kampen.

Abdurahim «Ibba» Laajab scoret to mål, og dermed tok Glimt tre poeng i kampen mot Start på Aspmyra.

Abdurahim «Ibba» Laajab reddet alle tre poengene for Bodø/Glimt med sine to mål i 2-1-seieren over Start på Aspmyra tirsdag.

Det ble en fartsfylt kamp med mange sjanser til begge lag på Aspmyra i kveld. Start tok innitiativet tidlig i første omgang Her er Solomon James Owello nær ved å lykkes. Og etter 35 minutter kunne gjestene notere 0-1 med Glenn Andersen.

Det ble en jevnspilt kamp med gode scoringsmuligheter til begge lag. Bodø/Glimt hadde ballen mest i 1. omgang, mens Start var farlig på dødballer og satte Glimt-forsvaret på et par prøver de ikke helt klarte å ordne opp i.

Slo til igjen

Det var en slik mulighet gjestene utnyttet til å ta ledelsen. Glenn Andersen fikk uhindret gå til værs inne i feltet på en corner. Nok en gang var Zlatko Tripic tilretteleggeren med sin presise innleggsfot.

Sørlendingene skulle ikke få gå til annen omgang i ledelse. I siste spilleminutt slo Abdurahim Laajab til da han fikk ballen i beina innenfor 16-meteren. Starts sisteskanse Håkon Opdal hadde taklet seg selv ut av målet, og Ibba fikk det lett da han scoret sitt tredje mål for sesongen.

Glimt-angriperne hadde ellers store problemer med avslutningene. Moustapha Ndiaye og Trond Olsen manglet begge det lille ekstra.

Hadde dagen

Laajab hadde derimot dagen, og med ti minutter igjen av kampen ble han matchvinner etter at Papa Alioune Ndiaye for annen gang hadde klart å ta seg ned til dødlinjen og lagt tilbake i feltet.

Glimt dro i land en fortjent seier etter å ha vært det klart beste laget i annen omgang. Start på sin side hadde også en ball i mål etter hvilen, men dommer Svein-Erik Edvardsen var godt plassert og annullerte for dytting inne i feltet.

Var selvsikre

Etter bare ett tap på hjemmebane så langt i sesongen var Bodø/Glimt selvsikre før møtet med Start i kveld. Glimt har bare tapt én kamp på hjemmebane hittil og tar i dag imot Start på Aspmyra til eliteseriens 10. runde.

– Vi gleder oss. Start er et godt lag som jeg tror vil havne høyt på tabellen i år. Men vi er på hjemmebane og har mye selvtillit for tiden, sa trener Jan Halvor Halvorsen i Bodø/Glimt før kampen.

Fredag tok nemlig Glimt sin første borteseier for sesongen da de serverte Brann sitt første 16. mai-tap på tolv år.

Møtte gammel klubb

Glimt-trener Halvorsen var frem til 2002 trener for gulkledde Start.

– Jeg hadde noen gode år på Sørlandet. Glimt og Start er to gode lag som liker å spille offensiv fotball. De ligger jevnt på tabellen og har begge gule drakter, smiler Halvorsen.

Bodø/Glimt ligger før dagens kamp på en 10. plass på tabellen to poeng foran Start. Etter seieren mot Start ligger de nå tre poeng fra tredjeplass.