NRK Meny
Normal

Suksess for seilende hollendere

Joda, det gikk an, å få europeere på pakketur nordover. Bare spør Marijke og Frans.

Marijke Windhorst og Frans Houtman

Sjøfolk: Marijke Windhorst og Frans Houtman om bord i den 60 år gamle skøyta som de bruker til utflukter fra Laukvik i Lofoten.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Det nederlandske paret levde i livet i en seilbåt før de for fem klappet til kai i Laukvik.

Der kjøpte de seg et gammelt gårdsbruk. Etter hvert byttet de seilbåten ut med en en større motorbåt. Og i dag er de vertskap for turister, de fleste fra Nederland.

Pakketur

Marijke Windhorst og Frans Houtman, Stabben

Ut i naturen: På tur med traveren ”Stabben”. Nederlandske turister på pakketur i Lofoten.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Og hvis noen har tvilt på om det gikk an å få europeere på pakketur nordover, så har altså Marijke Windhorst og Frans Houtman i Byzonderereizen grupper som blir boende hos dem enten i åtte dager, eller tretten dager.

HØR: HØR: Hollendere på pakketur Reporter: Billy Jacobsen

- Mange av disse er folk som har vært overalt i verden, men som er fullstendig overveldet over det de opplever i Lofoten; over hvor fine farger det er, hvor vakkert det er. De forteller oss at dette er det fineste de har sett i hele livet sitt, sier Marijke.

Vakkert nordlys

-I går var himmelen rød i horisonten etter solnedgang. Samtidig var det stjerneklart, og masse intenst nordlys. Veldig, veldig vakkert. Vi har aldri opplevd maken til det vi får med oss i Lofoten, sier et nederlandsk par på to ukers pakketur, mens de skuer utover havet fra dekket til turbåten ”Stabben”.

Oppdaget på internett

De fant frem til turoperatøren i Laukvik på internett, som er en viktig arena for Byzonderereizen.

- I tillegg deltar vi på en større reiselivsmesse i Nederland. Det går veldig bra. Nå er vi fullbooket for lang lang tid, forteller Marijke.