NRK Meny
Normal

Suksess for seilende hollendere

Joda, det gikk an, å få europeere på pakketur nordover. Bare spør Marijke og Frans.

Marijke Windhorst og Frans Houtman

Sjøfolk: Marijke Windhorst og Frans Houtman om bord i den 60 år gamle skøyta som de bruker til utflukter fra Laukvik i Lofoten.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Det nederlandske paret levde i livet i en seilbåt før de for fem klappet til kai i Laukvik.

Der kjøpte de seg et gammelt gårdsbruk. Etter hvert byttet de seilbåten ut med en en større motorbåt. Og i dag er de vertskap for turister, de fleste fra Nederland.

Pakketur

Marijke Windhorst og Frans Houtman, Stabben

Ut i naturen: På tur med traveren ”Stabben”. Nederlandske turister på pakketur i Lofoten.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Og hvis noen har tvilt på om det gikk an å få europeere på pakketur nordover, så har altså Marijke Windhorst og Frans Houtman i Byzonderereizen grupper som blir boende hos dem enten i åtte dager, eller tretten dager.

HØR: HØR: Hollendere på pakketur Reporter: Billy Jacobsen

- Mange av disse er folk som har vært overalt i verden, men som er fullstendig overveldet over det de opplever i Lofoten; over hvor fine farger det er, hvor vakkert det er. De forteller oss at dette er det fineste de har sett i hele livet sitt, sier Marijke.

Vakkert nordlys

-I går var himmelen rød i horisonten etter solnedgang. Samtidig var det stjerneklart, og masse intenst nordlys. Veldig, veldig vakkert. Vi har aldri opplevd maken til det vi får med oss i Lofoten, sier et nederlandsk par på to ukers pakketur, mens de skuer utover havet fra dekket til turbåten ”Stabben”.

Oppdaget på internett

De fant frem til turoperatøren i Laukvik på internett, som er en viktig arena for Byzonderereizen.

- I tillegg deltar vi på en større reiselivsmesse i Nederland. Det går veldig bra. Nå er vi fullbooket for lang lang tid, forteller Marijke.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.