NRK Meny
Normal

Styrket Terra-sak

Optimisme hos Terra-ordfører etter at advokat sier ledelsen kjente til risikoen.

Ordfører i Hattfjelldal, Asgeir Almås (Ap)

Ordfører i Hattfjelldal, Asgeir Almås (Ap)

Ordfører Asgeir Almås i Hattfjelldal mener at Terra-kommunene har fått styrket sin sak.

I helgen sa Terra-meklernes advokat til NRK at ledelsen i Terra visste om risikoen knyttet til obligasjonene som ble solgt.

 - Jeg har jo påstått det i flere dager nå at det måtte være umulig at ikke både toppledelsen og styret måtte være kjent med dette som foregikk. Jeg har sagt det slik at går ikke an at en sak som dreier seg om en halv milliard kroner skal være ukjent i toppledelsen, sier ordfører Asgeir Almås.

Visste alt

For i helga sa advokat Bjørn Stordrange som representerer meklerne som solgte skandaleobligasjonene til de fire Nordlandskommunene at ledelsen i Terra var fullstendig klar over hva som ble solgt.

- Det er nødvendig å få frem at den daglige ledelsen i Terra Securities var fullt ut informert om hvilke produkter som ble meglet via selskapet, sier Stordrange.

- Jeg tror ikke han sier dette uten å ha dokumentasjon på det, så dette blir veldig interessant å forfølge videre, sier ordfører Asgeir Almås i Hattfjelldal.

Må ta ansvar

Nå venter ordførerne i de fire Nordlandskommunenen på å få vite hvor mye de har tapt på Terra-skandalen. Svaret kommer trolig i dag, og tapene er ventet å være på flere hundre millioner kroner.

- Det kommer jo frem bare mer og mer som viser at ledelsen var kjent med det som foregikk, og at det var langt større risiko enn det som kom frem overfor kommunene.

Dette betyr at eierne av Terra må ta ansvar for milliontapene mener Almås.

- Jeg har jo sagt det hele tiden at Terra må ta på seg ansvaret, og jeg har også sagt at eierne av Terra må ta på seg ansvaret, sier Almås.