NRK Meny
Normal

Spiller historisk sluttspillfinale: – Elverum er soleklare favoritter

For første gang i klubbens historie spiller Bodø håndballklubb i kveld finale i sluttspillet. Trener Børge Lund setter presset over på motstanderen.

BHK

Endre Langaas og BHK slo Runar i semifinalen i sluttspillet. I dag møter de Elverum i første sluttspillfinale

Foto: KENT EVEN GRUNDSTAD / BHK

– Elverum er defintivt favoritter. Både med tanke på at de har hjemmebane og hvordan de har spillt tidligere i sluttspillet. I tillegg er de vant til å spille kamper som dette, sier BHK-treneren, før den første av potensielt tre finaler i sluttspillet.

Bodø har aldri tidligere klart å vinne på bortebane mot Elverum, uansett turnering.

– Det viser at det blir tøft å slå Elverum i dag, men det betyr ikke at jeg ikke tror vi kan vinne. Men vi er nødt til å være på vårt aller beste for å ha en mulighet, sier treneren på telefon på bussen inn til Elverum.

– Har tatt steg

Han merker at det er en historisk kamp BHK skal spille i dag.

Spillende trener for Bodø, Børge Lund.

BHKs spillende trener, Børge Lund, må se kveldens sluttspillfinale fra sidelinja.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Det er litt ekstra spenning blant spillerne. Men man skal ha litt sommerfugler i magen før slike kamper, sier Lund.

På tross av en lang spillerkarriere, har 36-åringen aldri spillt noen sluttspillfinale i Norge. Det får han heller ikke i dag. BHKs spillende trener er selv skadet og må se kampen i fra sidelinjen.

– Jeg begynner å bli vant til å sitte på benken nå, men jeg skulle naturligvis gjerne vært utpå der i dag. Vi har tatt store steg i år med cupfinale og andreplass i serien. Forhåpentligvis tar vi et nytt steg nå med å vinne sluttspillet for første gang, sier Lund.

Tror på tre finalekamper

Selv om BHK taper i dag, har de fortsatt muligheten til å bli sluttspillmester. Finalen spilles som best av tre kamper. Returoppgjøret spilles i Bodø om ei uke, før en eventuell siste finale også vil bli spilt i Bodø 27. mai.

I semfinalen mot Runar trengte BHK tre kamper for å komme tilbake. Etter å ha tapt 34-21 i Sandefjord, kom BHK kraftig tilbake og vant de to siste kampene i Bodø.

– Jeg er forberedt på at det kan bli tre kamper også i finalen. Kampene mot Runar gir oss selvtillit på at vi kan klare å snu dette i Bodø, selv om vi taper i Elverum i dag, sier Børge Lund.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.