Hopp til innhold

Spiller historisk sluttspillfinale: – Elverum er soleklare favoritter

For første gang i klubbens historie spiller Bodø håndballklubb i kveld finale i sluttspillet. Trener Børge Lund setter presset over på motstanderen.

BHK

Endre Langaas og BHK slo Runar i semifinalen i sluttspillet. I dag møter de Elverum i første sluttspillfinale

Foto: KENT EVEN GRUNDSTAD / BHK

– Elverum er defintivt favoritter. Både med tanke på at de har hjemmebane og hvordan de har spillt tidligere i sluttspillet. I tillegg er de vant til å spille kamper som dette, sier BHK-treneren, før den første av potensielt tre finaler i sluttspillet.

Bodø har aldri tidligere klart å vinne på bortebane mot Elverum, uansett turnering.

– Det viser at det blir tøft å slå Elverum i dag, men det betyr ikke at jeg ikke tror vi kan vinne. Men vi er nødt til å være på vårt aller beste for å ha en mulighet, sier treneren på telefon på bussen inn til Elverum.

– Har tatt steg

Han merker at det er en historisk kamp BHK skal spille i dag.

Spillende trener for Bodø, Børge Lund.

BHKs spillende trener, Børge Lund, må se kveldens sluttspillfinale fra sidelinja.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Det er litt ekstra spenning blant spillerne. Men man skal ha litt sommerfugler i magen før slike kamper, sier Lund.

På tross av en lang spillerkarriere, har 36-åringen aldri spillt noen sluttspillfinale i Norge. Det får han heller ikke i dag. BHKs spillende trener er selv skadet og må se kampen i fra sidelinjen.

– Jeg begynner å bli vant til å sitte på benken nå, men jeg skulle naturligvis gjerne vært utpå der i dag. Vi har tatt store steg i år med cupfinale og andreplass i serien. Forhåpentligvis tar vi et nytt steg nå med å vinne sluttspillet for første gang, sier Lund.

Tror på tre finalekamper

Selv om BHK taper i dag, har de fortsatt muligheten til å bli sluttspillmester. Finalen spilles som best av tre kamper. Returoppgjøret spilles i Bodø om ei uke, før en eventuell siste finale også vil bli spilt i Bodø 27. mai.

I semfinalen mot Runar trengte BHK tre kamper for å komme tilbake. Etter å ha tapt 34-21 i Sandefjord, kom BHK kraftig tilbake og vant de to siste kampene i Bodø.

– Jeg er forberedt på at det kan bli tre kamper også i finalen. Kampene mot Runar gir oss selvtillit på at vi kan klare å snu dette i Bodø, selv om vi taper i Elverum i dag, sier Børge Lund.