NRK Meny
Normal

Skal ødelegge 17.mai-feiringen

Bodø/Glimt vil gi Brann deres første 16.mai-tap siden 2002.

Glimt opp i ledelsen i Bergen

Bodø/Glimt feirer Trond Olsens scoring i Bergen

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Alle spillerne gleder seg veldig til kampen. Bortebane i Bergen er den beste plassen å spille når man ikke kan spille hjemme. Det er masse folk og trykk, så det blir veldig artig, sier Glimt trener Jan Halvor Halvorsen.

Bodø/Glimt kommer fra seier over Haugesund på Aspmyra. Fjorårets bronsevinner i eliteserien måtte se seg slått 2-1 av gultrøyene.

De tre poengene kom godt med for et Glimt-lag som før kampen, hadde plassert seg i bunnstriden.

Forventer fest

Jan Halvor Halvorsen

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen forventer feststemning på Brann stadion i kveld.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Heller ikke Brann har lyktes så langt i årets eliteserie. Før kveldens oppgjør ligger Bergens stolthet på 12. plass med samme poengsum som Bodø/Glimt.

I kveld forventer Halvorsen feststemning på Brann stadion.

– Det blir topp og veldig artig for de som ikke har opplevd dette før. Vi har en del uerfarne spillere. For dem blir dette en fin opplevelse og en god erfaring. Det blir kjempebra.

Til tross for at Glimt stiller med flere spillere som ikke har smakt på eliteserienivå før i år, har Halvorsen tro på seier i Bergen.

– De må bare glede seg. Det er jo dette man ønsker når man er spiller fotball. Det å spille for mest mulig folk med best mulig stemning. Nå har de sjansen og det er kjempebra.

(artikkelen fortsetter under)

Laajab setter inn 1-0 for Bodø/Glimt

Abdurahim «Ibba» Laajab setter inn 1-0 mot Haugesund i forrige serierunde. Glimt gikk til slutt av banen med tre poeng etter å ha vunnet 2-1.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Må holde tett

Glimt har hatt store problemer med å holde tett bakover det første kvarteret av kampene så langt i årets sesong. I seks av åtte kamper har motstanderen scoret det første målet.

– Det gjorde vi ikke i andre cuprunde mot Mo og heller ikke mot Haugesund. Vi får håpe vi har lagt den ballen død. Det er særlig viktig under en 16.-maikamp på Brann stadion. Det gjelder å stå bra imot og tørre å spille vårt spill, og plage de mest mulig til å begynne med.

– Hva kan dere få med dere?

– Jeg får håpe det blir tre poeng. Det har jeg veldig lyst på.

– Og da blir det en bra 17. mai i Bodø?

– Jeg er dessverre utenlands, men vi satser på at bergenserne får en dårlig 17. mai og at alle i Bodø får en god feiring.

Laster innhold, vennligst vent..