– Vi kan ikke holde på slik i 30 serierunder

Glimt-spillerne er lei av å havne bakpå. I dag møter de «uovervinnelige» Strømsgodset.

Bodø/Glimt - Lillestrøm

Bodø/Glimt-kaptein Thomas Jacobsen mener alt ligger til rette for en åpen kamp mellom to kontringsvillige lag på Marienlyst. Her i duell med Lillestrøms Moryke Fofana.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Fjorårets seriemester venter på motsatt banehalvdel når de nyopprykkede fra Bodø i dag reiser til Drammen.

Etter fem poeng i løpet av sesongens seks første kamper venter en av årets tøffeste bortekamper. Strømsgodset har ikke tapt en eliteseriekamp på Marienlyst på snart tre år. 16. juni 2011 tok Molde en knepen 1-0-seier. Siden da har Godset spilt 41 kamper uten å tape hjemme.

Glimt-kaptein Thomas Jacobsen frykter likevel ikke det som møter han og resten av laget i Drammen.

– Jeg tror det blir en åpen kamp med to lag som går mye i angrep. Det blir viktig for oss å ikke etterlate mye rom. I tillegg må vi heve oss betraktelig fra kampen mot Lillestrøm.

Må skjerpe seg

Torsdag stakk LSK av med alle poengene fra Aspmyra etter å ha satt den første ballen i mål allerede etter sju minutter. I fem av årets seks eliteseriekamper har Bodø/Glimt sluppet inn det første målet.

– Det er selvfølgelig ikke ønskelig å komme under. Det gjelder å være mer konsentrert i starten, så vil det bedre seg. Vi kan ikke holde på slik i 30 serierunder.

Ronny Deila

Ronny Deila og Strømsgodset fikk bank mot Vålerenga.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Strømsgodset kommer på sin side fra stortap mot Vålerenga. 3-0 sto det da lagene gikk av banen. Etter kampen var ikke Godset-trener Ronny Deila nådig med eget lag. Selv ikke Vålerengas Vidar Örn Kjartansson tvilsomme straffespark endret på det.

– Jeg driter i om det er straffe eller ikke. Vi fortjener å tape. Vi var elendige og de hadde scoret før eller siden, sa Godset-treneren til C More etter kampen.

– Små marginer

Til tross for nedsablingen på Ullevål ligger Strømsgodset på skuddhold i kampen om å vinne årets eliteserie. To poeng skiller opp til ledende Molde før dagens kamp.

For Bodø/Glimt har ikke comebacket blant de beste vært noen stor suksess så langt. En seier er fasiten etter seks spilte kamper, men det stresser ikke Glimt-kapteinen.

– Vi har ikke fokus på poeng ennå. Vi skal heller jobbe med å bli bedre hele veien. Det er små marginer og øker vi prestasjonene litt, går det vår vei.

Bodø/Glimt - Lillestrøm

Erling Knudtzon fører Lillestrøm opp i ledelsen mot Bodø/Glimt etter sju minutter i forrige serierunde. I fem av årets seks eliteseriekamper har Bodø/Glimt sluppet inn det første målet.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK
Laster innhold, vennligst vent..