NRK Meny
Normal

Skal avhøre 20-30 vitner

Politiet på Helgeland skal avhøre mellom 20 og 30 vitner etter drapet i Utskarpen.

Etterforskere i Utskarpen

SIKRER SPOR: Kriminalteknikere fra politiet gransket i helga åstedet hvor 29-åringen ble funnet drept.

Foto: Sørensen, Hans Petter / SCANPIX

- Vi går bredt ut. Det var 16. mai og masse folk ute. Dermed er det mange som kan ha sett eller hørt noe som kan være relevant for politiets etterforskning, opplyser politiadvokat Stig Morten Løkkebakken i Helgeland politidistrikt til NRK.

Den 17 år gamle jenta, som er siktet for drapet på den 29 år gamle Trond Roger Solum i Utskarpen 17. mai, ble mandag kveld varetektsfengslet i to uker med brev og besøkskontroll.

Les også: Fengsel i to uker

Knapp tid

Politiet hadde bedt om fire uker varetekt, men tar rettens beslutning om to uker til etterretning.

- To uker er veldig knapp tid på å etterforske en drapssak, og vi vurderte å anke rettens avgjørelse. Men vi jobber nå på spreng med å bli ferdig med den delen av etterforskningen hvor det er fare for bevisforspillelse, sier Løkkebakken.

Han sikter da først og fremst til avhør av vitner.

- Vi er allerede godt i gang, og bruker alt vi har av ressurser for å komme i mål i løpet av neste uke, sier Løkkebakken.

Kan slippe ut

I mellomtiden vil politiet fortløpende vurdere om den 17-årige drapssiktede jenta kan slippe ut av varetekt, og overføres til en psykiatrisk- eller barnevernsinstitusjon.

Tiltale etter sommeren

Når det gjelder åstedsundersøkelse og det kriminaltekniske er det fortsatt mange biter som skal på plass, og politiet regner ikke med å være ferdig med etterforskningen før etter sommerferien.

- En tiltalebeslutning vil kunne foreligge på ettersommeren, sier politiadvokaten.

Rusmiljø

Det var i fjor høst at den 17-årige jenta flyttet inn i det kommunale rekkehuset i Utskarpen sammen med den to år eldre bestevenninna, som var avdødes kjæreste.

- Det burde aldri skjedd, uttalte jentas far til VG Nett mandag. Faren mener at datteren dermed havnet i et rusbelastet miljø.

Les også: - Drapet kunne vært avverget

Nå vil faren anmelde barnevernet for det han kaller manglende oppfølging.

Politiet på Helgeland ønsker ikke å kommentere farens påstander om at jenta tilhørte et rusmiljø.