- Drapet kunne vært avverget

Faren (53) til den drapssiktede 17-åringen fra Utskarpen i Rana mener at barnevernet kunne avverget drapet på Trond Roger Solum (29).

Åstedsgransking på Utskarpen

ÅSTEDET: I dette huset i Glansberget i Utskarpen ble Trond Roger Solum (29) funnet drept i morgentimene lørdag. Den siktede 17-åringen erkjenner ikke straffskyld.

Foto: Frank Nygård / NRK

- Jeg kommer til å dra til politihuset og anmelde barnevernet for manglende oppfølging, sier faren (53) til den drapssiktede 17-åringen til VG-nett.

Barnevernet har ikke omsorgen for jenta som nå er sikta for drap, men har vært inne i bildet.

- I hvor stor grad vi har vært inne i bildet vil jeg ikke uttale meg om nå, sier seksjonsleder i barnevernet Rana, Inger-Ritha Olsen til NRK.

LES OGSÅ: Ber om fire uker varetekt

Barnevernet reagerer

Faren vil likevel anmelde barnevernet til politiet.

- Dette blir sikkert en sak som ikke fører frem til noe som helst, men jeg håper at denne saken kan sette søkelyset på barnevernet og barne- og ungdomspsykiatrien her i landet, sier 53-åringen.

I høst flyttet 17-åringen inn i huset som natt til 17. mai ble et drapsåsted.

- Er de klar over hva slags miljø datteren min kom inn i? Har barnevernet noen gang vært i den leiligheten en lørdagskveld og sett hva som foregår der, spør 53-åringen.

Olsen i barnevernet i Rana reagerer på farens uttalelser.

- For det første er det ikke slik at vi kan plassere et barn uten en av foreldrenes samtykke. Vi kan anbefale et alternativ som vi mener er bedre enn at barnet bor hjemme, men vi har ingen mulighet til å «plassere» et barn vi ikke har omsorgsretten for noe sted, sier hun til VG.