Hopp til innhold

Politiet vil fortsatt ikke si om de har funnet Frank André (31)

Politiet på Romerike vil fortsatt ikke si hvorfor de tror den savnede Frank André Gundersen fra Vesterålen er drept.

Kriminalteknikere søker etter savnede Frank Andre Madim Gundersen

Kriminalteknikere søker etter savnede Frank Andre Madim Gundersen på en eiendom i Sjølivegen i Skogbygda i Nes kommune mandag. To menn er nå siktet i saken.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

I går ble det kjent at politiet har siktet to menn i 20-årene for drap eller medvirkning til drap etter at Frank André Gundersen er forsvunnet.

I dag skriver Romerikes Blad at begge mennene som er siktet deltok i leteaksjonen etter 31-åringen fra Hadsel i Vesterålen i Nordland.

Deltok i leteaksjonen

En av de to siktede er slektning med den savnede og skal blant annet ha delt savnetmeldingene på Facebook og oppfordret venner til å ta kontakt med politiet om de hadde opplysninger.

Frank Andre Gundersen

Frank André Gundersen ble meldt savnet 10. mai.

Foto: Privat

Også den andre mannen som er siktet, deltok i leteaksjonen.

– Han har vært bekymret for og lett etter den savnede. Han har på eget initiativ tatt kontakt med politiet og bistått i forsvinningssaken. I den forbindelse ble han pågrepet i saken, sier forsvarer Linda Ellefsen Eide til avisen.

Hun legger til at hennes klient vil samarbeide med politiet om å finne den savnede.

Begge mennene ble av Nedre Romerike tingrett varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon. Begge nekter straffskyld.

Fortalte om krangel

Hva som gjør at politiet mistenker de to er foreløpig ikke klart. Ifølge avisen Raumnes sier den siktede slektningen at det var en konflikt mellom ham og Frank André Gundersen den 5. mai. Det er den samme datoen hvor politiet har de siste observasjonene av den savnede da han forlot et hus i Skogbygda hvor han hadde vært på besøk, og gikk i retning av en Joker-butikk.

Slektningens forsvarer Tarjej Ræder Breivoll mener imidlertid den krangelen ikke har betydningen for saken.

– Det er snakk om en helt bagatellmessig uoverensstemmelse mellom de to. det var ikke noe alvorlig og det har ingen betydning for saken, sier forsvareren til avisen.

Både i helgen og mandag gjorde kriminalteknikere undersøkelser i huset der Gundersen var på besøk før han forsvant.Det skal ha vært turgåere som sist så Gundersen.

Politiet vil ikke kommentere

Politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt vil ikke kommentere opplysningen om krangelen.

– Jeg ønsker ikke å uttale meg nøyaktig om den biten der. Dette er en sak som er gjenstand for kriminaletterforskning og jeg vil ikke kommentere før fakta er klare for oss, sier han til NRK.no.

Han vil heller ikke kommentere om politiet har funnet Frank André Gundersen eller hvilke spor politiet har å gå etter.

Ifølge VG skal ulike DNA-funn styrke mistanken mot de to som begge er tidligere straffedømt for brudd på narkotikalovgivningen.

Nedre Romerike tingrett konkluderer i sin fengslingskjennelse med at det er skjellig grunn til mistanke mot de siktede. Det er de blant annet deres forklaringer som vekker mistanke, opplyses det i kjennelsen.

Et mulig motiv er også kommet fram under etterforskningen av saken.

– Hvlike beviser har politiet?

– Det vil jeg ikke kommentere, sier Hrenovica.

– Hva tenker politiet om at de to siktede har deltatt i leteaksjonen?

– Det er et av flere momenter vi må vurdere i etterforskningen, sier Hrenovica.