Hopp til innhold

Sex-dommen blir anket

Eks-politimannen som er dømt for å sende slibrige sms-er til mindreårige jenter anker dommen.

Politiuniform

DØMT: En politimann er dømt til betinget fengsel i 45 dager for å ha sendt slibrige tekstmeldinger til mindreårige jenter.

Foto: Kristian Ervik / NRK

- Vi er ikke enig i konklusjonen i dommen, sier den tidligere politimannens forsvarer Knut Jullumstrø. Han har nettopp gått igjennom dommen med sin klient.

- Vi reagerer begge to på den bevisvurderingen som ble lagt fram og lovanvendelsen som retten har utøvet, sier Jullumstrø.

Politimannen er dømt til betinget fengsel i 45 dager for å ha sendt slibrige tekstmeldinger til mindreårige jenter.

Les også: Politimann dømt for sex-sjikane

Hva består uenigheten i?

- Saken dreier seg til syvende og sist om hvorvidt man tror på min klient har sagt eller det en fornærmet har sagt. Vi mener at en rekke sentrale punkter som retten ikke har lagt vekt på tilsier at det er min klients forklaring som skal legges til grunn, sier forsvareren, som først vil komme tilbake til hvilke punkter det gjelder i et ankeskrivet.

Hvordan ser din klient mister retten til å jobbe som politimann?

Les også: - Andre sendte sex-meldinger

- Vi mener han ikke skal straffes for dette forholdet. Men skal man først det, fremstår dette som en svært streng reaksjon. Ifølge norsk rettspraksis er en slik reaksjon svært uvanlig, sier Jullumstrø.

- Hvor sikker er du på at en anke vil gi et annet utfall?

Les også: Sex-tiltalt politi jobbet med barn

- Det kan man aldri være sikker på. Men jeg mener vi har gode argumenter, sier mannens forsvarer.

Prøvetid

Dommen fra Alstahaug tingrett i Nordland har en prøvetid på to år.

Les også: Politimann tiltalt for sex-sjikane

Politimannen er fradømt muligheten til å jobbe som politi for all fremtid og må dessuten betale en bot på 10.000 kroner. Han må ikke betale erstatning til noen av jentene.

Tekstmeldingene inneholdt både intime bilder politimannen hadde tatt av seg selv, og tekst der han blant annet ga uttrykk for at han ønsket samleie med uniformen på. Mottakerne var 17 år gamle jenter.