Sex-tiltalt politi jobbet med barn

Politimannen som er tiltalt for grov uforstand i tjenesten sa seg ikke skyldig etter tiltalen da rettssaken startet i Mosjøen i dag.

Politi illustrasjon
Foto: Kristian Ervik / NRK

Politimannen som møtte i retten i dag for å ha sendt penis-bilder og slibrige tekstmeldinger til mindreårige jenter, jobbet med barn og unge i tjenesten.

Mannen hadde ansvar for å forebygge kriminalitet blant barn og unge.

I dag møter han i Alstahaug tingrett tiltalt for grov uforstand i tjenesten og for å ha utnyttet sin stilling som politimann.

LES OGSÅ: Politimann tiltalt for sex-sjikane

Det er satt av tre dager til rettssaken, som vil gå for lukkede dører.

Ville ha sex i uniform

Minst to ganger skal politimannen ha sendt bilde av sin erigerte penis til to jenter - begge på 17 år og dermed mindreårige.

I tillegg skal han ha sendt flere tekstmeldinger til den ene 17 år gamle jenta hvor han i klartekst gir uttrykk for at han ønsker å ha samleie med henne.

I den ene tekstmeldinga til henne spør han om hun kunne tenke seg til å ha samleie med han mens han var iført politiuniform.

Ifølge tiltalen sendte mannen disse tekstmeldingene i november og i desember 2006, og i tidsrommet mellom januar og mai i 2007.

På samme tid hadde mannen i slutten av 30-årene ei stilling innenfor politiet med spesielt fokus på å forebygge ungdomskriminalitet.

Flere intervju om jobben

Politimannen er intervjuet flere ganger i lokalavisa om hvordan politiet jobber for å forebygge kriminalitet blant unge, og om hvordan han selv utfører denne jobben.

Gjennom denne stillingen har politimannen blant annet møtt skoleelever for å fortelle om hvordan de kan løse konflikter og unngå vold.

- Utnyttet sin offentlige stilling

Det går ikke frem av tiltalen hvordan politimannen har blitt kjent med de to fornærmede ungdommene, men han er blant annet tiltalt for følgende:

  • Brudd på straffelovens paragraf 124: For som offentlig tjenestemann rettsstridig ha benyttet sin offentlige stilling til å søke å formå noen til å gjøre, tåle eller unnlate noe.
  • Brudd på straffeloven pragraf 325: For å ha utvist grov uforstand i tjenesten og under utførelse av tjenesten gjort seg skyldig i utilbørlig opptreden overfor noen.