NRK Meny
Normal

Savnet mann (39) funnet død på 12 meters dyp

Politiet fant savnede Andreas Haug Christiansen omkommet i havnebassenget etter at tre hunder markerte fra land og båt.

Svolvær

Den savnede ble funnet i havnebassenget i Svolvær torsdag kveld. Bildet er tatt i en annen anledning.

Foto: Atle Markeng / NRK

Sent torsdag kveld meldte politiet ved Svolvær politistasjon funn av en død person i havnebassenget i Svolvær. Det ble tidlig fredag morgen opplyst om at det var den savnede 39-åringen Andreas Haug Christiansen som ble funnet.

– Den omkomne var den savnede vi lette etter. Han ble funnet av dykkere på 12 meters dyp, omtrent 40 meter utenfor hurtigrutekaia i havnebassenget, forteller politioverbetjent Terje Pedersen ved Svolvær politistasjon.

Det var etter at tre hunder, uavhengige av hverandre, hadde markert først fra land og så fra båt at det ble iverksatt søk i vannet.

Sist sett søndag

Politi og Røde Kors iverksatte en storstilt leteaksjon etter at de fikk melding om en savnet person tirsdag. Onsdag ble mannen formelt meldt savnet og i samråd med familien gikk politiet ut med navn og bilde torsdag med ønske om tips fra publikum.

Den siste sikre observasjonen av 39-åringen ble gjort i resepsjonen på Vestfjord hotell søndag formiddag ved innsjekking.

De pårørende er varslet om funnet.

Etterforskes som mistenkelig

Pedersen sier til NRK at saken vil bli etterforsket som mistenkelig, men at det så langt ikke tyder på at noe kriminelt har skjedd.

– Denne saken vil i likhet med andre etterforskes som mistenkelig. Det er en del opplysninger om vedkommende som må på plass. Vi vil derfor fremover gjøre undersøkelser opp mot personen, samt andre tekniske undersøkelser.

Politiet hadde letemannskaper flere steder fredag da den savnede ble funnet.

Savnet

Andreas Haug Christiansen ble meldt savnet tirsdag. Han ble funnet død torsdag kveld.

Foto: Politiet