Hopp til innhold

Sauene ble spraymalt – nå har politiet mistenkt i saken

– En alvorlig sak, sier lensmannen i Vest-Lofoten om sauene som ble spraymalt i et fjøs sør for Leknes. Nå har de en klar mistanke om hvem som står bak.

sayu

Slik så dyrene ut da Anders Nilsen skulle gi fôr søndag morgen.

Foto: Anders Nilsen / Privat

– Det jeg kan si er at vi har mottatt flere tips fra publikum som vi har fulgt opp, og som har resultert i at vi nå ønsker å komme i kontakt med én spesifikk person, sier lensmann Asbjørn Sjølie i Vest-Lofoten.

Lensmann i Vest-Lofoten, Asbjørn Sjølie

Lensmann Asbjørn Sjølie i Vest-Lofoten.

Det var i helga sauebonde Anders Nilsen oppdaget at noen hadde gått amok på dyrene hans med spraylakk. Ifølge Nilsen var det maling opp etter veggene, og han fortalte også at en av de eldste sauene hadde blitt presset opp i et hjørne.

Saken har skapt stort engasjement på sosiale medier. Og i dag opplyser politiet at de har en klar mistanke om hvem som står bak, skriver Lofotposten.

– Ja, jeg kan bekrefte dette. Etterforskningen pågår fortsatt, og vi har enda ikke vært i kontakt med vedkommende. Jeg oppfordrer personen på det sterkeste til å ta kontakt med oss, sier Sjølie til NRK.

Hvis den eller de som står bak selv melder seg, kan straffen bli redusert, opplyser Sjølie til Lofotposten.

– Uskikk

sau2

Nilsen sa i går at han i verste fall får et økonomisk tap grunnet hærverket.

Foto: Anders Nilsen / Privat

Sauebonden var på vei til avlastingsgården for å ta morgenstell i fjøset, da faren ringte og fortalte at noen hadde malt sauene ved Einangen sør for Leknes i Lofoten.

– Når alle hadde sau på gårdene var folk litt mer opplyste om hvordan man oppfører seg i forhold til dyrene. Det er litt uvitenhet ute og går, fortalte han til NRK i går.

Tidligere styreleder i medlemsorganisasjonen Norsk Sau og Geit, Tone Våg, kalte det hele «hærverk» og «uskikk».

– Problemstillingen er jo hvorfor de har gjort dette på annen manns eiendom. I tillegg er dette levende vesen og da blir det verre.

– Alvorlig

Lensmann Asbjørn Sjølie kunne tirsdag ettermiddag ikke gi opplysninger rundt hverken alder, kjønn eller bosted på personen de søker.

– Vi har uansett tro på at vi vil komme i kontakt med vedkommende om kort tid, slik at vi får gjennomført avhør.

Han understreker at etterforskningen fortsatt pågår, som forhåpentligvis vi avdekke om det er én eller flere som står bak ugjerningen.

– En alvorlig sak?

– Det er jo alvorlig. Dette kan ikke ha vært særlig behagelig for dyrene, sier Sjølie, som ikke kjenner til om sprayen som ble benyttet er skadelig for dyrene.

Laster Twitter-innhold