20-åring tjener 10 000 kr dagen

Til daglig jobber Erik Storli (20) på Rema 1000. På fritiden tjener han 10 000 kroner om dagen på en lommelykt han har utviklet.

Erik Storli

GLISER PÅ JOBB: Erik Storli er ansatt og fryseansvarlig på Rema 1000 i Bodø.På kveldstid lager han applikasjoner til Iphones, og nå tjener han 10 000 kroner dagen.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

20 år gamle Erik Storli fra Bodø viser frem produktet som gjør at han tjener 10 000 kroner hver dag.

– Jeg har laget en multifunksjonell lommelykt til f.eks Iphone som blant annet kan gi forskjellige farger og morsesignal, forteller Storli.

10 000 kr

Alle som har Ipod, Iphone eller Ipad kan laste ned programmet som 20-åringen har utviklet og kalles ILlumination.

Ifølge Dagens Næringsliv har rundt 350 000 amerikanere lastet ned en gratis versjon av programmet til 20-åringen. Det er reklamen som blir lagt til Iphone- og Ipad-applikasjonen Storli tjener penger på.

– Betalingsversjonen av dette har jeg ikke så veldig store inntekter på, men reklameversjonen i USA har tatt av. Der tjener jeg ca 10 000 kroner om dagen, så jeg klager ikke akkurat, sier Storli til NRK.no.

Stor interesse

Og interessen for programmering og tekniske nyvinninger har han hatt nærmest helt siden han ble født.

Erik Storli

MYE Å HENGE FINGRENE I: Når Erik Storli er på jobb på Rema 1000 er det full fokus på brød og andre matvarer, men så fort han kommer hjem handler det om programmering.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

– Jeg har alltid vært interessert i datamaskiner, så en dag bestemte jeg meg bare for å gjøre noe mer ut av interessen. Jeg leste en bok og begynte å tenke utvikling av nye produkter. ILlumination ble da resultatet.

Selv om han tjener flere tusen kroner hver dag på produktet sitt, vil han ikke spekulere i hvor rik han kan bli på det.

– Jeg har ingen anelse. Det er i alle fall snakk om over 100 000 kroner denne måneden, men dette er så uforutsigbart. Jeg velger å tro at dette kan slutte når som helst. Jeg hater å sette mål, for hvis jeg ikke når de blir jeg bare skuffet, sier 20-åringen.

Erik Storli

LYSER OPP: Bak kassen lyser Erik Storli opp butikken med sin egenutviklede lommelykt til Iphones som han nå tjener store penger på

Foto: Håvard Karlsen / NRK

Erik Storli

MENY: Slik ser menyen for programmet ut på en Iphone. Det er blitzlampen som blir brukt til lommelykt.

Foto: Håvard Karlsen / NRK
Vil fortsette på Rema 1000

Etter at han har sittet kveld og natt med programmering bærer det hver dag på jobb på Rema 1000 i Bodø for 20-åringen. Og der vil Storli fortsatt være å se bak kassen, kanskje med en lysende Iphone på innerlommen.

– Jeg trives på Rema 1000 og kan ikke la dette gå helt til hodet på meg. Jeg må holde beina på jorda Det er viktig å få oppfylt en del sosiale behov. For meg er det greit å kombinere denne jobben med programmeringen på kveldstid, avslutter Storli.