Rekordvarm juni i nord

Juni måned i Nordland var fylt med sol, varmerekorder og nydelige forhold for Hurtigrutesendingen.

Været i Nordland viste seg fra sitt beste da Hurtigruten og hele Norge satt foran TV-skjermen. Temperaturene har vært høye, mellom 2- 3 grader over normalt snitt. Det kan statsmeteorolog John Austrheim fortelle.

– At temperaturene har vært så høye er spesielt. Juni-måneden som var er den syvende varmeste som er målt siden 1900-tallet.

Les også: Nå kan du finne fram badetøyet
Les også: Fridager i knallvær

Årets første tropenatt

Bading i Ausvika

Bading i Ausvika utenfor Bodø. F.v: Oda Isachsen, Alvilde Edvardsen, Victoria Jetmundsen, Malin I. Saxrud, Mathea Havig, Hilde F. Belsheim, Solveig Marie Valøy

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde (MMS-foto) / NRK

Mens sørlandet regnet bort, hadde Nordland sol og varme. Skrova fikk natt til 10.juni første tropenatten i Norge med temperaturer over 21.5 grader. Det er første gang det er registrert tropenatt så langt nord så tidlig på året. I tillegg hadde Bodø-Vågøynes neste tropenatt med 19,9 grader.

Varmest i landet

11.juni var det Saltdalen som hadde den høyeste temperaturen i landet, på hele 33,8 grader.

– Temperaturene som var i Nordland tidlig i juni kan karakteriseres som godt over det som er normalt, forteller statsmeteorologen.

Den laveste temperaturen som ble mål var på Reipå hvor gradestokken var nede på 0,8 grader. Det ble ikke meldt fra noen værstasjoner om kuldegrader.

– De kaldeste temperaturene ble alle målt rundt denne tiden, sier Austrheim.

Mye regn i sør

I løpet av måneden var det kommunene i sør mot Nord- Trøndelag som fikk mest regn. Her kom det godt over det som er gjennomsnittlig for juni.

– Nedbøren som falt var helt opp i 250 prosent av det som er normalt. Men ser vi lengre nord og inn i landet kom det mindre nedbør enn det som bruker i juni.

Hva er ditt beste minne fra juni? Del det i kommentarfeltet!