NRK Meny
Normal

Rekordmange stemmer til Årets Nordlending

Fredag formiddag var det 9543 som hadde stemt på Årets Nordlending. Dermed er fjorårets tall passert.

Nominerte til Årets Nordlending 2016

Men rekord-stemmetall er ingen grunn til å la være å stemme.

– Det er like spennende hver gang å se hvor langt vi kommer, og dette at vi har passert fjoråret allerede er veldig gledelig, sier sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland.

Alle kan fortsette å stemme gjennom hele helga. Stemme-registreringen opphører mandag 12. desember klokka 10.00.

Flere hvert år

– Det er stas og gledelig at folk engasjerer seg og stemmer fram Årets Nordlending. Vi ser at det blir flere stemmer for hvert år, sier distriktsredaktør Tone Kunst i NRK Nordland, som arrangerer Årets nordlending-kåringen sammen med Avisa Nordland.

– Med så flotte kandidater er det ikke så rart at folk vil stemme fram sin favoritt både en og flere ganger, sier Tone Kunst med et smil.

Gode begrunnelser

– Vi er veldig fornøyd med at det er så mange stemmer og ekstra fornøyd er vi med at så mange sender med skikkelige begrunnelser og argumenterer for stemmegivningen sin. Det må gjerne de også gjøre som har tenkt å stemme nå i løpet av helga, sier Jan-Eirik Hanssen.

– Det er klart at juryen ser på begrunnelsene når de skal avgjøre hvem det til slutt blir som får tittelen «Årets nordlending», sier Hanssen.

Stort engasjement

– Juryen og vi i NRK Nordland og Avisa Nordland lytter til folk, og vi ser og merker godt engasjementet for dette. Det er selvfølgelig gledelig at det er så stort engasjement, fortsetter sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen.

Foruten Tone Kunst og Jan-Eirik Hanssen består juryen av kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll og fylkesråd Tomas Norvoll.

Etter at juryen har hatt sitt avgjørende møte, vi vinneren bli behørig presentert og feiret med jubel og høytidelighet. Datoen er ikke bestemt, men det blir før jul.

Trykk her for å stemme. Du kan også stemme via SMS. Send tekstmelding med kodeord ANnordlending og kandidatnummer til 2005. Stemmer du ved bruk av SMS koster det kr 3,- per stemme.

Foto av juryen som skal kåre Årets Nordlending

Fylkesråd Tomas Norvoll, distriktsredaktør Tone Kunst i NRK og sjefredaktør i Avisa Nordland Jan-Eirik Hanssen skal sammen med kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll komme frem til hvem som blir årets nordlending.

Foto: Aleksander Ramberg, Avisa Nordland