NRK Meny
Normal

REC kutter i Narvik

50 ansatte blir rammet når REC stenger ned deler av Scancell i Narvik i 12 uker.

Siliciumplater til solcelleproduksjon hos REC

REC stenger ned deler av Scancell i Narvik i 12 uker.

Foto: Mona Gingstad

Det er de to eldste produksjonslinjene som stenges ned. De utgjør 20 prosent av driften ved Scancell i Narvik. Det er totalt 275 ansatte ved bedriften. De to produskjonslinjene som er under oppbygging vil gå for fullt.

- 50 ansatte på de eldste produksjonslinje vil bli permitterte. De 12 ukene vil også brukes til opplæring av ansatte, og noen vil bli satt til å gjennomføre vedlikehold på fabrikken, sierJohn Andersen Jr, som er konserndirektør for REC Solar til NRK.

Han forklarer reduksjonen med forsinkelser og liten tilgang på råvarer.

Forsinkelser

- Vi har hatt en del forsinkelser i forbindelse med oppstart av et nytt anlegg i USA. Dette har forplantet seg. Vi sliter også med levering på wafer, og har en stram tilgang på råvarer. Vil vil derfor prioritere de nye linjene i Narvik, hvor vi har foretatt store investeringer, og stenger derfor den eldste produksjonslinjen, sier Andersen.

Milliardutbygging

Det var i begynnelsen av årtusenskiftet at veksten i solcelleindustrien dryppet på Narvik. I 2003 sto den nye fabrikken til Rec Scancell ferdig. I 2006 startet utbyggingen av det nye produksjonsanlegget til en prislapp på en milliard kroner, ifølge Dagens Næringsliv.