Hopp til innhold
Quiz

Husker du hvem som senket Chelsea, eller hvorfor Bodø/Glimts seier over Roma var så spesiell?

Torsdag skapte Bodø/Glimt nok et historisk fotballøyeblikk. Her kan du teste hva du husker fra noen av de andre store kampene norske lag har hatt i Europa.

Bilde til fotballquiz

MANGE STORE ØYEBLIKK: Norske klubblag har klart store ting i Europacupspill. Hvor mye husker du av de store kampene?

Det er to uker siden kampen italienske medier kalte «en historisk katastrofe, og en endeløs skam». Andre, deriblant Arne Scheie, mener kampen på Aspmyra var ekte fotballhistorie.

Torsdag kveld ble det nok en gang spennende på mektige Stadio Olimpico i Roma. Bodø/Glimt rystet gigantene to ganger, og de desperate ropene fra hjemmepublikummet ble til slutt øredøvende.

6–1 over Roma er ikke den eneste historiske prestasjonen norske klubblag har stått for i europeisk fotball.

Så hvorfor ikke teste hva du kan om i alle fall noen av de historiske fotballbragdene norske klubblag har stått for?

Søndag spiller Bodø/Glimt borte mot Haugesund. Følg dagens runde i Eliteserien her.

1/7 Snøballkrigen i Tromsø

Steinar Nilsen og Gianfranco Zola
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix

I 1997 møttes Chelsea og Tromsø i et vinterlig oppgjør i cupvinnercupen. TIL slo Chelsea 3-2 på Alfheim. Men hva ble stillingen i returoppgjøret i London?

2/7 Mange storlag på lista

AC Milan - Rosenborg
Foto: VINCENZO PINTO / REUTERS

I 1996 slo Rosenborg selveste AC Milan ut av Champions League, etter å ha slått italienerne 2-1 på San Siro. Hvilket av disse tre lagene har Rosenborg ikke slått i Champions League?

3/7 Da Viking slo ut Chelsea

RnVUczSX19o
Foto: Alf Ove Hansen / NTB

I 2001 skulle Chelsea igjen bryne seg på norsk motstand i Europacupen. Men etter 2-1 hjemme i London, gikk engelskmennene på en kjempesmell i Stavanger. En mann som har spilt mot Chelsea flere ganger i ettertid scoret to av målene for Viking i 4-2-kampen. Hvem?

4/7 Trolldom i Tyrkia

John Carew mot Besiktas
Foto: GORM KALLESTAD / NTB

I 1998 sjokkerte nyopprykkede Vålerenga og John Carew (bildet) fotballverdenen da de snudde 0-3 til pause til 3-3 og avansement i cupvinnercupen. Hvilket tyrkisk lag slo de ut?

5/7 Da Lyn var 15 minutter fra en sensasjon

Barcelona - Lyn i kvartfinalen i europacupen i 1969. Andreas Morisbak i duell
Foto: NTB / SCANPIX

Visste du at Lyn, som i dag spiller i 3. divisjon, var i kvartfinalen i cupvinnercupen i 1969? De holdt faktisk på å slå ut et av verdens mest kjente fotball-lag. Lyn tapte 2-3 i den første kampen, og ledet 2-0 da det var 15 minutter igjen av returoppgjøret på bortebane. Kampen endte til slutt 2-2, og Lyn røyk ut av cupen med 4-5 sammenlagt. Men hvem spilte de mot?

6/7 Champions League-historie

I 1999 vant Molde over Mallorca over i kvalifiseringen til Mesterligaen og sikret Mesteliga-spill for første gang i historien.

I 1999 vant Molde over Mallorca over i kvalifiseringen til Mesterligaen og sikret Mesteliga-spill for første gang i historien.

1999 sikret Molde en plass i gruppespillet i Mesterligaen for første gang i klubbens historie, da de slo RCD Mallorca. Hvilke andre norske lag har vært så langt i Mesterligaen?

7/7 «The Special One» i Bodø

Erik Botheim og Pellegrino mot Roma
Foto: Sondre Skjelvik / NRK

José Mourinho og Roma kom til Bodø hvor de ble overkjørt av de helgule på et fullsatt Aspmyra. Hvorfor var dette tapet så spesielt for Romas manager?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

AS Roma spiller mot Bodø/Glimt på Aspmyra torsdag kveld.

AS Roma spiller mot Bodø/Glimt på Aspmyra torsdag kveld.