Politimann siktet for promillekjøring

Salten politidistrikt har siktet politimannen i 40-årene fra Helgeland som 20. mai ble tatt for promillekjøring.

Margrete Torseter

En polititjenestemann i Helgeland politidistrikt ble sist uke tatt for promillekjøring. – Saken etterforskes nå på vanlig måte, sier politiadvokat Margrete Torseter.

Foto: Øystein Nygård

– Salten politidistrikt etterforsker saken, etter ordre fra Statsadvokatene i Nordland, opplyser politiadvokat Margrete Torseter.

Ble observert av vitner

Politimannen i 40-årene ble observert kjørende, antatt beruset, av vitner som meldte fra til politiet. Hendelsen fant sted 20. mai 2014 på kvelden. Politimannen var ikke i tjeneste da kjøringen fant sted.

– Politimannen ble kort tid etter anholdt på bopel, og tatt med til blodprøve. Resultatet av blodprøven er ikke kjent, og det vil erfaringsmessig ta om lag 3 uker før vi får det, sier Torseter.

Førerkortet beslaglagt

Førerkortet ble rutinemessig beslaglagt og politimannen har derfor status som siktet. Han har samtykket til førerkortbeslaget.

– Saken etterforskes nå på vanlig måte. Det innebærer avhør av siktede og vitner, sier Torseter.

– En belastning

Politimester Håvard Fjærli i Helgeland politidistrikt sa til NRK.no mandag at saken er belastning for alle berørte parter.

– Ikke minst den aktuelle tjenestemannen. Vi forsøker å ivareta de menneskelige sidene i saken, som enhver arbeidsgiver gjør for sine ansatte, sa politimester Håvard Fjærli.

Politidistriktets ansettelsesråd vil etter hvert vurdere suspensjon av politimannen.