Hopp til innhold

Kystpartiet vakler mot valget

Flere sentrale frontfigurer i Kystpartiet velger å bytte over til andre politiske partier.

Kjell Ivar Vestå, leder i Kystpartiet

Kjell Ivar Vestå er en av flere politikere som har valgt å gå fra Kystpartiet.

De siste årene har flere sentrale personer i Kystpartiet valgt å bytte over til et annet politisk parti. I år stiller Kystpartiet i 7 kommuner i Nordland, det er like mange som i 2007.

Som ei mygg

En av de profilerte politikerne som har forlatt partiet til fordel for Fremskrittspartiet er mangeårig leder i Kystpartiet, Kjell Ivar Vestå i Lurøy.

– Det blir veldig spennende å se hvordan de klarer seg i årets valg. Sammenligner partiet med andre partier blir de ei lita mygg, men tradisjonelt sett har de veldig gode saker, sier Vestå.

Vestå har selv dannet Lurøy Fremskrittsparti, akkurat i tide til å få godkjent lista til årets valg. Nå kjemper han om en plass i kommunestyret, hvor Kystpartiet har så mange som fire representanter.

– Tiden er over for Kystpartiet

I Meløy har også Einar Helge Meløysund valgt å forlate partiet. Han har også funnet sin plass hos FrP, men han har i motsetning til Vestå ingen tro på sitt gamle parti.

– Kystpartiet er ikke noe valg. Det gikk i grus i den da det var så mye uenigheter innad i partiet. Jeg mener at de aldri har greid å komme seg opp igjen etter den knekken. Tiden er over for Kystpartiet, konstaterer Meløysund.

Selv om Kystpartiet er omtrent ribbet for frontfigurer stiller de like sterkt under valget som i 2007. Partiet stiller i år i syv kommuner i Nordland.

Styres fra Nord-Norge

Benn Mikalsen, Kystpartiet

Benn Mikalsen har stor tro på det lille partiet.

Foto: Barbro Andersen / NRK

Men selv om mange velger å forlate Kystpartiet er det veteraner som fremdeles holder ved partiet. Benn Mikalsen stiller i år som listetopp til både bystyret i Bodø og til fylkestinget.

Denne perioden har partiet 10 kommunestyrerepresentanter fordelt på seks kommuner i fylket. Mikalsen har urokkelig tro på at de skal gjøre et godt valg.

– Årets valg kommer til å gå veldig bra. De kranglene som snakkes om er over, så nå har vi et velfungerende parti. Vi er klar over at vi er et lite parti, men vi styres fra Nord-Norge i motsetning til de større og mer etablerte partiene som styres fra Oslo, sier Mikalsen.