Hopp til innhold

– Lenge siden jeg har fått så mye oppmerksomhet som politimann

Lensmann Oddbjørn Lorvik var ikke tvil om hva han skulle svare da muligheten til å teste ut «Segway» på Trænafestivalen bød seg.

Politiet på Trænafestivalen tester Segway

Marius Skålvoll og Oddbjørn Lorvik testet fredag ut «Segway» på Trænafestivalen.

Foto: Privat

– Det har jo blitt lovlig nå, og politiet må også få leke seg litt, humrer Oddbjørn Lorvik, lensmann i Alstahaug og Leirfjord.

I et par timer fikk han og politibetjent Marius Skålvoll teste hvordan «Segway», eller ståhjuling som det kalles på godt norsk, fungerer som arbeidsverktøy.

Lorvik er ganske sikker på at ingen andre i politiet har gjort det, siden det ble lovlig i Norge fra 1. juli i år.

– Det var veldig kontaktskapende og folk syntes det var artig at vi kjørte rundt på festivalområdet med Segway, sier Lorvik til NRK.no.

Han er svært positiv til å bruke kjøretøyet ved en senere anledning, men sier det er litt for tidlig å si om det kan bli en permanent løsning for politiet.

– Jeg har sagt at han må få Segway med på investeringsplanen for neste år, men jeg har mine tvil til at det vil skje, sier politibetjent Marius Skålvoll.

(saken fortsetter under)

Politiet på Trænafestivalen

– Det lyste nok av hele meg at det var en morsom og fin dag på jobb, sier lensmann Oddbjørn Lorvik.

Foto: Ole Kristian Losvik / Los365

Nysgjerrige festivalgjengere

– Men dette er selvfølgelig ikke bare lek og moro. Vi så helt klart i nytten i å komme oss raskt rundt på et stort festivalområde, og vi fikk god oversikt fordi vi ble en halvmeter høyere enn alle andre, fortsetter lensmannen.

Siden det amerikanske fremkomstmiddelet er et relativt nytt syn her til lands fikk politiet på Trænafestivalen mange spørsmål fra folk.

– Dette er jo nytt for alle, så de spurte hvordan den fungerer, hvilke regler som gjelder og hvorfor vi ikke brukte hjelm. Men hjelmbruk på Segway er så langt ikke påkrevd, sier Lorvik.

– Er det vanskelig å kjøre og styre ståhjulingen?

– Alt må læres, men det var gjort i løpet av bare noen minutter. Så vi brukte de to vi fikk låne på flere oppdrag, og fikk gjort det vi skulle gjøre raskere enn vi ville gjort til fots.

– Sikkert tatt over hundre bilder

Politiet på Trænafestivalen

Det var ikke bare folk på festivalen som knipset bilder av politiet. Politibetjent Marius Skålvoll benyttet et ledig øyeblikk til å ta en «selfie» med sine kolleger. – Dessverre ble den sendt på Snapchat så bildet er borte, sier Skålvoll.

Foto: Ole Kristian Losvik / Los365

Med godt synlige politimenn på en festival med masse folk hører det også med litt ekstra oppmerksomhet.

– Det var kameraer og mobiltelefoner over alt, og det ble nok knipset hundrevis av bilder av oss, ler Lorvik.

– Det er lenge siden jeg har fått så mye oppmerksomhet som politimann.

– Relativt rolig så langt

Så langt har Trænafestivalen gått rolig for seg, kan lensmann Oddbjørn Lorvik fortelle.

– Vi har bortvist et par personer fra øya på grunn av ordensforstyrrelse. En mann i 20-årene fikk ei bot på 8000 kroner fordi han ikke etterkom pålegg om å roe seg ned.

I tillegg har det vært flere tyverier fra telt og lensmannen gikk selv opp på scenen fredag kveld for å minne folk på at de må ta med seg verdisakene sine.