Pemi-dobbel senket Vålerenga

Bodø/Glimt vant borteoppgjøret mot Vålerenga 3–1 etter to scoringer av Faris Pemi og én scoring av Amahl Pellegrino.

Pemis dobbel gjør at årets nysignering på topp for de gulkledde er oppe i åtte scoringer i Eliteserien så langt. Det er kun to mål bak Pellegrino, som nå er oppe i 10 scoringer.

Etter halvtimen spilt i Oslo utnyttet Pellegrino en tabbe fra Vålerengas Vegar Eggen Hedenstad, og la igjen til Pemi.

1-0-ledelsen holdt seg til pause, men bare to minutter ut i andre omgang smalt det igjen.

Igjen spilte Glimt-spillerne vakkert mellom seg. Albert Grønbæk fant Pellegrino alene i boksen med en utsøkt pasning, og sistnevnte kunne trille inn 2–0.

Etter 66 minutter var det ingen tvil om at alle poengene skulle nordover da venstreback Adam Sørensen fosset opp i angrep. Han fikk lagt ballen tilbake til Pemi, som satte inn dagens andre.

Vålerengas Jones El-Abdellaoui reduserte ett minutt før full tid, men det ble kun et trøstemål.

Seieren gjør at Bodø/Glimt nå er oppe i 28 poeng, åtte foran Brann på andreplass.

Tromsø vant 2–1 over Sarpsborg og innehar tredjeplassen med én kamp mindre spilt enn Glimt og Brann.

Glimt-spiller Faris Pemi jubler etter sin andre scoring mot Vålerenga.