Hopp til innhold

Avslørt av hotellansatte – dømt til flere år i fengsel

Et par fra Nordland er dømt til flere år i fengsel etter at det ble funnet store mengder narkotika på hotellrommet deres i Sverige.

En mann og en kvinne fra Nordland er blant de syv tiltalte i en stor narkosak som starter i Östersund tingrett på mandag. Her viser bilde av narkotika og en gul sekk.

DELER AV BESLAGET: Politiet fant blant annet flere tusen tabletter med stoffet Alprazolam på hotellrommet til det nordnorske paret. Den gule sekken skal ha tilhørt.

Foto: Svensk politi / NRK

Det var hotellpersonellet som oppdaget narkotikaen og tipset politiet.

På hotellrommet fant politiet over 5.000 tabletter med stoffet Alprazolam, nesten et kilo amfetamin og nærmere 200 gram cannabis.

I tillegg ble det funnet ei veske med 30.000 svenske kroner i kontanter.

Pågripelsen av de to ledet politiet til å avsløre et større narkotikanettverk. Til sammen syv personer sto på tiltalebenken da saken startet i Östersund tingrett.

Politiet fant blant annet flere videoer på mannens mobiltelefon som han hadde sendt til flere bekjente via Snapchat. I videoene viser han den god del av de narkotiske stoffene han hadde fått tak i.

Skjermdumper fra Snapchat som viser narkotika

UFORSIKTIG: Den sikta mannen fra Nordland sendte videoer på Snapchat av narkotikaen han skal ha hatt planer om å ta med seg fra Sverige til Norge.

Foto: Svensk politi

Visste ikke at det skulle være så store mengder

Mannen har erkjent at han kjøpte narkotikaen, transporterte den og oppbevarte den, men forklarte i retten at stoffene var til eget bruk.

Kvinnen erkjente ikke straffskyld. Hun innrømmer at hun visste at de skulle skaffe en mindre mengde narkotika, men at hun ikke var kjent med at mengden skulle være så stor.

Aktor mente at de to nordlendingene burde dømmes til fem år i fengsel.

Tingretten valgte å dømme paret fra Nordland litt mildere.

Kvinnen er dømt til tre år i fengsel, mens mannen er dømt til tre år og fire måneders fengsel.

I tillegg ble mannen som skal ha solgt de narkotiske stoffene til paret dømt til fengsel i fem år og fire måneder.

Her viser bilde av sprøyter og piller på et mørkt bord.

SPRØYTER OG PILLER: Flere ting politiet har beslaglagt i saken.

Foto: Svensk politi