Hopp til innhold

44-åring siktet for drap - nekter å snakke med politiet

Politiet har utvidet siktelsen mot en 44 år gammel mann etter et mistenkelig dødsfall på Dønna i desember i fjor. Mannen selv nekter fortsatt å forklare seg.

Dødsfall på Dønna

Den foreløpige obduksjonsrapporten etter det mistenkelige dødsfallet på Dønna, viser at dødsårsaken er stump vold mot hodet.

Foto: Trine M. Albrigtsen

44-åringen er nå siktet for drap etter at Bjørn Roar Teigstad (43) ble funnet død på trappa hjemme hos ham om morgenen torsdag 12. desember.

Den foreløpige obduksjonsrapporten etter det mistenkelige dødsfallet, viser at dødsårsaken er stump vold mot hodet, skriver politiet i en pressemelding.

Mannen, som først ble siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, sitter fortsatt i varetekt.

– I dag ble det forkynt for ham at siktelsen er utvidet til forsettlig drap, sier politiadvokat Monica Nøtland i Helgeland politidistrikt.

– Siktede har fått mange muligheter til å forklare seg i saken. Senest i dag, da den nye siktelsen ble forkynt for ham. Han vil fortsatt ikke snakke med politiet, fortsetter hun.

Mannen framstilles for videre varetektsfengsling i morgen. Påtalemyndigheten ber da om fire nye uker.

Varslet selv om dødsfallet

Det var torsdag morgen i 08-tida den 12. desember at den nå drapssiktede mannen ringte til AMK-sentralen og varslet om dødsfallet. Han fortalte at det lå en død mann på trappen hans.

Han forholdt seg rolig helt til ambulanse og politi kom, og han ble pågrepet uten dramatikk.

Da politiet ankom åstedet ble dødsfallet vurdert som mistenkelig, og den 44-årige naboen ble pågrepet og senere siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Nekter å snakke

Men etter at han varslet om dødsfallet har han altså konsekvent nektet å snakke med politiet. Han har hele tiden nektet straffskyld i saken.

I dag dro en politibetjent opp til mannen for å på nytt høre om det var mulig med et avhør.

Politiadvokat Nøtland sier at 44-åringens taushet kompliserer saken.

– Det vil alltid være greit å få siktedes forklaring. Når han ikke vil forklare seg, må vi gå enda bredere ut for å forsikre oss om at vi ikke overser noe.

Hva gjør politiet for å få mannen til å forklare seg?

– Vi har hatt jevnlig kontakt med hans forsvarer for å legge ting til rette. Vi har vært på tilbudssiden. Vi har tilbudt avhør med lokalt politi og Kripos, sier Nøtland.

– Men han er i sin fulle rett til å nekte å la seg avhøre.

En mann pågrepet og siktet, etter det politiet betegner som et mistenkelig dødsfall i et bolighus på Dønna. Kripos er på plass for å bistå i etterforskningen, men mannen som er siktet nekter skyld og vil ikke la seg bli avhørt.