Hopp til innhold

Mystisk amerikansk investor vil saksøke redaktør for 4 milliarder kroner

Dagen til Markus André Jensen tok en ganske uventet vending, da han denne uken fikk beskjed om at den amerikanske investoren Danny Hayes saksøker han for 500 millioner dollar.

Danny Hayes

Danny Hayes lovet å drysse gull over Bodø. Men hittil er det ingen som har sett spor etter gullet, noe Bodø Nu-redaktøren har vært kritisk til i avisa.

Foto: Borealis Engineering

– Det er spesielt. Hittil er rekorden min å bli trua for 20 millioner kroner, så det er jo en viss økning.

Humoren er der, til tross for det svimlende søksmålet Markus André Jensen mottok denne uken.

Det er den amerikanske investoren som går under navnet Danny Hayes, som står bak e-posten der han antyder at journalistikken til Bodø Nu-redaktøren har ført til tapt fortjeneste for Hayes. På grunnlag av dette skriver han at han saksøker Jensen for 4,2 milliarder norske kroner.

Markus André Jensen

Redaktør i lokalavisa Bodø Nu, Markus A. Jensen.

Foto: Bjørn Armand Vagle

– Beløpet er jo litt høyere enn årslønna mi, da, spøker Jensen.

NRK har tidligere fortalt historien om Hayes, som sammen med stiftelsen Harvester Trust, skulle investere milliarder i Bodø. Men milliardene har ingen sett spor av, og det er lite informasjon å finne om Hayes og selskapet på internett.

Stusser over summen

Jensen har ikke fått et offisielt krav om, eller konkret begrunnelse for, søksmålet enda, men en e-post som også er sendt til den amerikanske ambassaden.

Han ser for seg at det har en sammenheng med at han har skrevet kritisk journalistikk om investorens inntog i Bodø. Tonen dem imellom var god i starten.

– Han kunne sende meg opptil 40 tekstmeldinger om dagen. Da sa han jeg skulle få alle toppsakene. Men så ble jeg mer kritisk, og da forandret tonen seg, forteller Jensen, som aldri har møtt Hayes personlig.

Redaktøren har lagt merke til at summen han saksøkes for, er den samme som det beløpet Hayes har lovet å bruke på et datasenter i Nordland.

Han lurer derfor på om dette er en ny fiffig finansieringsløsning Hayes har funnet på.

– Vi har humra i redaksjonen

Uansett hva som ligger bak, tar Jensen søksmålet relativt rolig. Han fikk beskjeden da arbeidsdagen nærmet seg en slutt onsdag denne uken.

– Folk får jo bare gjøre opp sin egen oppfatning om seriøsiteten i dette. Vi har humra litt over det i redaksjonen.

Nå vil han avvente situasjonen, og se om det kommer inn noe offisielt krav.

– Men jeg kommer ikke til å svi av alle sparepengene mine på jordomseiling før dette er over, legger han til.

Jensen er fascinert av hvor mye den mystiske amerikanske investoren har klart å iverksette på så kort tid. Han beskriver amerikaneren som en sjarmerende fyr, som har rulla i gang en snøball som etter hvert har blitt ganske stor.

Blant løftene til Hayes var blant annet en investering på 10 millioner kroner til Bodø/Glimt. Jensen har ikke noen tro på at disse pengene kommer frem, men:

– Det er klart at hvis han får 4 milliarder kroner av meg, så får jo sikkert Bodø/Glimt pengene sine til slutt.

Danny Hayes holder tale på Innovasjon Norges arrangement i Bodø

Danny Hayes presenterer planene han har for Bodø på talerstolen til Innovasjon Norge i Bodø i juni.