Hopp til innhold

Motorsyklist alvorlig skadd i tunnelulykke

En kvinne i 40-årene er sendt til sykehus med ambulansehelikopter etter en trafikkulykke på E10 vest for Svolvær. Motorsyklisten skal ha kjørt inn i autovernet.

Ulykke E10

Det er lange køer på E10 ved Rørvikskardtunnelen etter trafikkulykken vest for Svolvær.

Foto: 03030-tipser

Politiet fikk melding om trafikkulykken i Rørvikskardtunnelen på E10 like før klokka 11.15 fredag formiddag. Ulykkesstedet ligger omlag femten kilometer fra Svolvær.

– Meldingen fra AMK gikk ut på at det var snakk om alvorlig skade, sier operasjonsleder Stein Willhelmsen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NRK fredag formiddag.

Ifølge politiet skjedde ulykken da et følge på to motorsykler var på vei vestover fra Svolvær. Begge motorsyklistene er norske kvinner.

Skal ha kjørt i autovernet

– Den fremste motorsyklisten skal ha skjenet ut og kjørt inn i autovernet. Hva som er årsaken vet vi foreløpig ikke, men vi jobber på stedet for å finne svar, forteller Willhelmsen.

Den skadde er hentet med luftambulanse og fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Da NRK var i kontakt med pressevakta ved sykehuset like før klokka 15 var det fortsatt ikke kommet noen oppdatering på skadeomfanget.

Politiet stengte av veien mens de jobbet med undersøkelser på stedet. De har også vært i kontakt med Statens vegvesen for eventuell bistand fra ulykkesgruppa.

– Vi jobber med å snakke med bilene som kom til rett etter ulykken for å forsøke å finne svar på hva som har skjedd.

– Det har vært vanskelig å få informasjon fra den andre personen i følget foreløpig. Vedkommende er nok i sjokk, legger han til.

Var lange køer

Det var lange køer ved ulykkesstedet mens politipatruljene gjorde undersøkelser.

– Lofoten er godt besøkt om sommeren, og det er derfor mye trafikk på stedet, sa operasjonslederen til NRK tidligere på formiddagen.

Trafikken ble etter hvert sluppet puljevis gjennom sperringene, men begge kjørefeltene er nå åpnet for trafikk igjen.

Politiet opplyser like etter klokka 13.30 at de er ferdig med åstedsundersøkelsene og har forlatt stedet.

Laster Twitter-innhold