NRK Meny
Normal

Marion Anne vant i fjor - hvem fortjener årets pris?

Fredag går fristen ut for å komme med ditt forslag til Årets Nordlending.

Får prisen Årets Nordlending

Årets Nordlending i fjor ble Marion Anne Knutsen.

Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

Tradisjonen tro skal NRK Nordland og Avisa Nordland dele ut hedersprisen til noen som har gjort noe ekstraordinært i løpet av året som har gått.

Og allerede har det kommet inn rekordmange forslag på kandidater. Hele 570 forslag på totalt 122 navn ligger allerede og venter på juryen. Men det er fremdeles plass til mange flere forslag.

– Det er utrolig hyggelig å se det store engasjementet som er ute blant folk, og vi har fremdeles plass til flere forslag. Benytt muligheten nå, lørdag er det for sent, sier sjefredaktør i Avisa Nordland, Jan-Eirik Hanssen.

I år består juryen foruten han av fylkesordfører Sonja Alice Steen, direktør Mariann Meby i Bodø næringsforum og distriktsredaktør Eivind Undrum Jacobsen i NRK.

Statuttene til prisen lyder som følger:

«Årets Nordlending har gjennom personlig innsats det siste året bidratt til trivsel og utvikling for nordlendingene og/eller framstått som eksempel på nordlendingenes skaperkraft og stå-på-vilje.

Årets Nordlending kåres av en jury nedsatt av NRK Nordland og Avisa Nordland, etter en bred høring blant Nordlands befolkning.»

Juryen understreker også viktigheten av å gi en god begrunnelse sammen med nominasjonen.

– I utgangspunktet er det en kvart million mennesker som stiller likt på startstreken, og så begynner prosessen med å finne fram til de nominerte, sier Hansen.

Forslag kan sendes inn her i dette skjemaet, eller til nordlending@an.no.

Etter at juryen har funnet fram til ti kandidater, vil publikum få anledning til å gi sine stemmer. De ti kandidatene vil også bli presentert i Avisa Nordland og NRK Nordland.

Årets Nordlending 2017 kåres like før jul.