Lucia-konserten fra Bodø Domkirke

Se Luciakonserten fra Bodø Domkirke

Bodø Domkirkes Ungdomskor har Lucia-konsert i Bodø Domkirke, en tradisjon som har blitt holdt i hevd i mange år. På grunn av alle stearinlysene må brannalarmer skrus av under konserten, og stillheten senker seg når Lucia og koret hennes entrer kirken.

Se konserten.

Vi sendte konserten direkte på an.no og nrk.no/nordland søndag morgen, her er opptak av konserten.

Gro Bergrabb jobber som domkantor i Bodø domkirke og forklarer at tradisjonen for Lucia-konserter tidlig på morgenen opprinnelig er en svensk tradisjon. For nærmere 30 år siden startet disse konsertene og har etterhvert blitt en veldig populær tradisjon.

– Nå opplever vi at billettene flyr ut. Nok en gang er det to fulle kirker, kl. 07.00 og 09.00, forteller Berggrabb.

Gro Bergrabb

Gro Bergrabb, domkantor i Bodø domkirke.

Foto: Harald Krogtoft / NRK

I år er det to Bodø Domkirkes ungdomskor og Nordnorsk Ungdommsmannskor som har sørget for 1700 solgte billetter til de to morgenkonsertene.

Det er ikke noe elektrisk lys, ingen mikrofoner, veldig lavmælt og akustisk. Dette er mye av årsaken til at konserten er såpass populær blant folk.

– Det er veldig annerledes og rolig. Det er tidlig på morgenen og det føles litt sånn skjørt. Det blir en magisk stemning med mye akapella korsang.

Det er andre året på rad at Nordnorsk Ungdomsmannskor synger på Lucia-konserten. De er et prosjektkor med unge gutter. Bergrabb synes det er veldig flott med guttekoret.

– Det er veldig annerledes. Det er ikke voldsomt mye ståk og teknikk og show. Det er helt ned til beinet med mørke og stearinlys. Tilsynelatende enkelt, men det er et vakkert opplegg, som vi har troen på at folk behøver, avslutter hun.