NRK Meny
Normal

Lover direkterute mellom Mo i Rana og Oslo

FlyViking lover å etablere direkterute mellom Mo i Rana og Oslo. Men Mosjøen må se langt etter det samme.

Ola Giæver har startet eget flyselskap

LOVER DIREKTERUTE MO - OSLO: Ola O.K. Giæver er snart klar til å frakte helgeldinger til Oslo.

Foto: TOM BENJAMINSEN / ITROMSØ

Lørdag slapp det ferske flyselskapet en nyhet på si Facebook-side, der de fortalte om mange flyruter de planlegger å etablere. De er derimot svært hemmelighetsfulle om når det skjer.

– Vi kommer til å åpne rutene helt plutselig, sier eier Ola O.K. Giæver jr til Rana Blad.

Mo - Oslo kommer

Sukhoi Superjet

Om kort tid skal FlyViking være i lufta for å frakte flypassasjerer i Nord-Norge.

Ei av rutene selskapet planlegger er mellom Oslo - Mo i Rana og Oslo. Og det skal bli flere avganger daglig, forteller Giæver.

– Folk skal kunne reise ned om morgenen og tilbake om kvelden. Vi snakker da om en direkterute og ingen mellomlanding med flybytte, sier han.

Meldingen fra FlyViking på Facebook forteller at de i tillegg til Mo i Rana ser for seg å opprette direkteavganger mellom Oslo og byene Brønnøysund og Sandnessjøen på Helgeland.

– Det vil skje helt plutselig. Det er alt jeg kan si, sier gründeren bak det ferske flyselskapet til Rana Blad.

Dropper Mosjøen

Men nabobyen til Mo, Mosjøen, får ingen direkterute til oslo, slik det ser ut nå.

– Det er en veldig enkel forklaring på vår beslutning. Veinettet mellom Mosjøen og Sandnessjøen er nå blitt så bra at folk kan sette seg i bilen og kjøre i 55 minutter for få bli med på våre avganger fra Sandnessjøen. Folk i Vefsn selvsagt også kan velge å kjøre til Mo i Rana og ta avganger derifra, sier han til avisen.

Flere byer i nord

NRK har tidligere fortalt at FlyViking satser på flyvninger i flere byer i Nord-Norge.

Selskapet forventer å kunne starte med flyvninger i slutten av mars. I første omgang vil det bli mellom byene Alta, Hammerfest, Tromsø og Bodø.

Selskapet forventer å ha endelig lisens på plass i første del av februar, med oppstart av flyvninger i slutten av kvartalet.

I løpet av februar

Tidligere Widerøe-pilot Ola Giæver etablerte i februar et nytt flyselskap, FlyViking. Han har som mål å starte flyruter i Nord-Norge i konkurranse med andre flyselskaper og med base i Tromsø.

Blant annet tok han opp konkurransen mot Widerøe på en del av kortbanerutene i Lofoten og Finnmark. Disse tapte han imidlertid nylig da Widerøe vant alle kortbanerutene i Nord-Norge.

Samferdselsdepartementet begrunnet avslaget med at selskapet ikke har en gyldig lisens som dekker operasjonene spesifisert i tilbudet.