Lofoten tar gjerne i mot jekta

- Å flytte jekta Anna Karoline til Lofoten er en god tanke, sier lederen av Lofotrådet, Harald Adolfsen.

Jekta Anna Karoline

VELKOMMEN: Anna Karoline ligger nå på Bodøsjøen Friluftsmuseum, men ønskes velkommen til Lofoten.

Foto: Ernst Furuhatt/ Salten Museum

Initiativtakerne som ønsker å flytte jekta Anna Karoline til Lofoten får nå støtte fra lederen av Lofotrådet og ordfører i Værøy, Harald Adolfsen.

- Jeg synes tanken er veldig god, sier han.

Les: Vil flytte jekta

Uverdig plassering

Anna Karoline, som er den eneste gjenværende originale nordlandsjekta, ble hentet fra Lofoten for omlag 50 år siden av det daværende Nordlandsmuseet, og plassert i Bodøsjøen. Der har den stått i et gammelt skur som et bortgjemt monument over nord norsk kysthistorie.

Harald Adolfsen, ordfører Værøy

POSITIV: Leder i Lofotrådet og ordfører i Værøy er positiv.

Foto: NRK / NRK

- Jeg har bare sett noen glimt av der hun står nå gjennom media. Jeg synes ikke det er en verdig plassering av et kulturminne, slår Adolfsen fast.

Gjentatte ganger har Salten museum som eier jekta, prøvd å få Bodø kommune med på å bygge et jektemuseum i det indre havneområdet i Bodø, uten å lykkes.

Les: - De forstår at jekta er en skatt

Jekta Anna Karoline

STASELIG JEKT: Unge bodøværinger beundrer Anna Karoline på Bodøsjøen Friluftsmuseum.

Foto: Ernst Furuhatt/Salten Museum

Gleder seg

Nå ser det ut som om initiativtakerne med advokat Tore Haug fra Ballstad i spissen får god støtte. Adolfsen gleder seg til å behandle denne saken i Lofotrådet.

- Jeg synes det der er en veldig postitiv tanke og gleder meg til å få saken i Lofotrådet når den tid kommer. Jeg skal gjøre mitt for å legge den frem så positivt som over hodet mulig.