NRK Meny
Normal

Vogntogsjåføren opereres i løpet av uka

Den litauiske vogntogsjåføren som havnet utfor fjellskrenten og dro med seg bergingsbilen, blir operert for kompliserte bruddskader i løpet av uka.

Bergingsbil ulykke Leirosen

Her ligger vogntoget utfor fjellskrenten. Den litauiske sjåføren fikk kompliserte bruddskader.

Foto: Arne-Gunnar Johnsen

Litaueren er på intensivavdelingen på Helgelandssykehuset i Mo i Rana og venter nå på operasjon.

– Vi må vente til hevelsen går over. Det er snakk om kompliserte bruddskader, men det er ingen fare for liv og helse. Han vil bli operert i løpet av uka, sier avdelingsleder Rolf Hansen.

Dro med seg bergingsbil

Det var søndag 1.april at den litauiske vogntogsjåføren hadde problemer på det glatte føret på fylkesvei 78 i Leirosen ved Sandnessjøen. Bilberger Arnt Ove Brattbakk ble sendt ut for å bistå.

Brattbakk fikk festet vogntoget til bergingsbilen og tauet vogntoget 100 meter for å slippe fram annen trafikk, men så gikk alt plutselig helt galt.

– I det vogntoget la seg over autovernet tar jeg tak i døra og hoppet ut. Jeg kjente jo at det dro i bilen. Det var en jævlig følelse, men jeg er bare glad for at jeg fikk hoppet ut.


– Jeg hadde ikke et sekund på meg en gang. Bilen var jo helt knust, så det der hadde jeg ikke overlevd, fortalte Brattbakk til NRK søndag kveld.

– Kastet ut

Dessverre gikk det adskillig dårligere for den litauiske sjåføren om bord i vogntoget. Han hadde ingen sjanse til å komme seg ut og ble med kjøretøyene ned fjellskrenten mellom 50 og 100 meter.

Brattbakk og en kollega sprang umiddelbart ned for å se til sjåføren.

– Vi fant han på utsiden av bilen. Han hadde tydeligvis blitt kastet ut, sa han til NRK.no.

Videoen av Arnt Ove Brattbakk, som hoppet ut av bergingsbilen sekunder før den ble dratt ned fjellskrenten av vogntoget, har gått sin seiersgang på internett.

Lungeskader

Den litauiske vogntogsjåføren fraktet laks for Marine Harvest på Herøy da ulykka inntraff. I tillegg til kompliserte bruddskader fikk han lungeskader. Han ble innlagt i Sandnessjøen, men ble fraktet til Mo i Rana i forrige uke.

– Nå begynner han å røre på seg og har vært ute av senga flere ganger, avslutter avdelingsleder Rolf Hansen på intensivavdelingen på Helgelandssykehuset.

Arnt Ove Brattbakk berger opp sin egen bergingsbil i Leirosen

Arnt Ove Brattbakk berger opp sin egen bergingsbil i Leirosen.

Foto: Tove Brattbakk