NRK Meny
Normal

Lensmann roser bergingsmenn: – Reddet trolig et liv

Lensmann Roger Stangnes i Brønnøy tror båthavariet hvor en mann i 50-årene druknet dreier seg om en tragisk ulykke. Han roser de to bergingsmennene som fant fiskerne i natt.

Drukningsulykke i Velfjord

En mann i 50-årene omkom etter at en fritidsbåt kantra i Velfjorden øst for Brønnøysund seint i går kveld. Her heises fritidsbåten opp av sjøen fredag ettermiddag.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

En mann i 50-årene omkom etter at båten han var om bord i kantret i Velfjorden øst for Brønnøysund torsdag kveld.

Lensmann Roger Stangnes

Lensmann Roger Stangnes roser de to som fikk berget fiskerne opp av sjøen.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Det var to menn om bord i lettbåten som gikk ut fra Nevernes for å sette garn ved 16.30-tida torsdag. En av fiskerne overlevde ulykken, og får nå behandling på Universitetssykehuset i Tromsø. Tilstanden hans er alvorlig, men stabil, opplyser sykehuset.

Ikke snakket med overlevende

– Vi har ikke snakket med mannen som overlevde, og er derfor ikke nærmere noen forklaring på hva som skjedde. Heller ikke hvor lenge de lå i sjøen. Vi er ikke kjent med vitner til selve hendelsen, men tror havariet som en tragisk ulykke, opplyser lensmann Roger Stangnes til NRK.

Hovedredningssentralen ble varslet ved 22.30-tida torsdag, og ikke lenge etter ble de to mennene funnet i havet av en sjark som var ute og lette. Båten lå hvelvet og mennene holdt seg fast i denne. Begge var sterkt nedkjølt. De ble tatt opp i båten, og helsevesenet tok siden over. Det ble forsøkt gjenopplivning, men at livet til den ene ikke stod til å redde.

Båtulykke Brønnøy

To flagg på halv stang på Nevernes i Brønnøy etter at en mann omkom da båten kantret i Velfjorden torsdag.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Lenmannen roser de to som fant de to fiskerne og fikk dem om bord i sjarken.

– De to som var ute i går kveld har gjennomført en heltemodig innsats – langt mer enn man kan forvente av den allmenne befolkningen. Innsatsen deres har trolig bidratt til å berge et liv, sier lensmannen, som har snakket med den ene av redningsmennene.

– Han opplevde bergingsaksjonen torsdag kveld som tøff, sier Roger Stangnes.

I sorg

Lokalbefolkningen i Brønnøy er preget av ulykken, og det flagges på halv stang flere srteder i kommunen.

– Det er en dypt tragisk ulykke. Politiet følger opp etterforskninga av selve hendelsen, mens kommunens kriseteam følger opp de involverte som har deltatt i redningsarbeidet og de pårørende, sier lensmannen.

Drukningsulykke i Velfjord

De to mennene som var ombord i fritidsbåten ble funnet i sjøen av en sjark rundt klokka 23. Her heises fritidsbåten opp av sjøen fredag ettermiddag.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.