NRK Meny
Normal

Lensmann roser bergingsmenn: – Reddet trolig et liv

Lensmann Roger Stangnes i Brønnøy tror båthavariet hvor en mann i 50-årene druknet dreier seg om en tragisk ulykke. Han roser de to bergingsmennene som fant fiskerne i natt.

Drukningsulykke i Velfjord

En mann i 50-årene omkom etter at en fritidsbåt kantra i Velfjorden øst for Brønnøysund seint i går kveld. Her heises fritidsbåten opp av sjøen fredag ettermiddag.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

En mann i 50-årene omkom etter at båten han var om bord i kantret i Velfjorden øst for Brønnøysund torsdag kveld.

Lensmann Roger Stangnes

Lensmann Roger Stangnes roser de to som fikk berget fiskerne opp av sjøen.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Det var to menn om bord i lettbåten som gikk ut fra Nevernes for å sette garn ved 16.30-tida torsdag. En av fiskerne overlevde ulykken, og får nå behandling på Universitetssykehuset i Tromsø. Tilstanden hans er alvorlig, men stabil, opplyser sykehuset.

Ikke snakket med overlevende

– Vi har ikke snakket med mannen som overlevde, og er derfor ikke nærmere noen forklaring på hva som skjedde. Heller ikke hvor lenge de lå i sjøen. Vi er ikke kjent med vitner til selve hendelsen, men tror havariet som en tragisk ulykke, opplyser lensmann Roger Stangnes til NRK.

Hovedredningssentralen ble varslet ved 22.30-tida torsdag, og ikke lenge etter ble de to mennene funnet i havet av en sjark som var ute og lette. Båten lå hvelvet og mennene holdt seg fast i denne. Begge var sterkt nedkjølt. De ble tatt opp i båten, og helsevesenet tok siden over. Det ble forsøkt gjenopplivning, men at livet til den ene ikke stod til å redde.

Båtulykke Brønnøy

To flagg på halv stang på Nevernes i Brønnøy etter at en mann omkom da båten kantret i Velfjorden torsdag.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Lenmannen roser de to som fant de to fiskerne og fikk dem om bord i sjarken.

– De to som var ute i går kveld har gjennomført en heltemodig innsats – langt mer enn man kan forvente av den allmenne befolkningen. Innsatsen deres har trolig bidratt til å berge et liv, sier lensmannen, som har snakket med den ene av redningsmennene.

– Han opplevde bergingsaksjonen torsdag kveld som tøff, sier Roger Stangnes.

I sorg

Lokalbefolkningen i Brønnøy er preget av ulykken, og det flagges på halv stang flere srteder i kommunen.

– Det er en dypt tragisk ulykke. Politiet følger opp etterforskninga av selve hendelsen, mens kommunens kriseteam følger opp de involverte som har deltatt i redningsarbeidet og de pårørende, sier lensmannen.

Drukningsulykke i Velfjord

De to mennene som var ombord i fritidsbåten ble funnet i sjøen av en sjark rundt klokka 23. Her heises fritidsbåten opp av sjøen fredag ettermiddag.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK