NRK Meny
Normal

Lånte ut 1700 bøker på en dag

– Det som skjer nå er en folkevandring, sier biblioteksjef Trud Berg i Stormen bibliotek og litteraturhus.

Biblioteksjef TRUD BERG i Stormen

GLAD OG STOLT: Ifølge biblioteksjef Trud Berg er det vel knapt noen i Norge som fortjente nytt bibliotek mer enn Bodøs befolkning. – Det gamle biblioteket var for lite allerede da det ble åpnet, sier hun.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Sist fredag ble det satt ny utlånsrekord da 1.700 bøker med lånt ut. Direktør for biblioteket i Bodø, Trud Berg, er strålende fornøyd med tallene.

– På fredag da det var planleggingsdag i skolene, lånte vi ut så mange bøker som vi aldri noensinne i Bodø biblioteks historie har gjort på en dag. Det er tydelig at dette er blitt et sted å gå til hvis du ikke vet hvor du skal og et sted du går til om du skal låne bøker, sier Berg.

Til sammenligning ble det i forrige uke lånt ut cirka 1200 bøker i snitt per dag ved Deichmanskes hovedbibliotek i Oslo.

Slapp ikke inn

Da tredje bind av Bodøs historie skulle lanseres lørdag, var det så fullt at mange ikke slapp inn.

– Det samme så vi da Per Fugelli besøkte biblioteket sist uke. Og alt dette uten at vi hadde hatt omtale i media, sier Berg.

Nå skal biblioteket bruke tida framover til å finslipe bibliotekprofilen.

– Så skal vi stein på stein bygge oss opp på arrangementssida også.

Solgte 6000 billetter

Men også Stormen Konserthus går så det runger i veggene. Direktør Rolf Cato Raade kan se tilbake på ti fantastiske dager etter åpninga der det er solgt nesten 6000 billetter. Og flere av de kommende konserter er allerede utsolgt.

(artikkelen fortsetter under)

Rolf Cato Raade og Carina Olset

Forrige helg åpnet Stormen konserthus i Bodø. Her er direktør Rolf Cato Raade og Carina Olset, som var programvert for åpningsshowet.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Det er gledelig at mange konserter blir utsolgt. Kari Bremnes og Kork ble utsolgt i løpet av ei uke uten annonsering. samtidig er det veldig mange konserter som ikke er utsolgt. Det går et rykte om at alt er utsolgt helt fram til jul. Det er det definitivt ikke.

800 skoleelever

Søndag framførte elever fra kulturskolene i Meløy, Gildeskål, Beiarn, Bodø, Fauske, Saltdal, Sørfold, Steigen og Hamarøy ungdomsmusikalen Salt-stæmma i Stormen kulturhus.

– Vi hadde 800 skoleelever inne her, og alle var fornøyde. Det har vært veldig mange forskjellige typer arrangement, og det gjør at mange får et forhold til huset. Dette skal være et hus for absolutt alle, sier direktør for Stormen konserthus, Rolf Cato Raade til NRK.

Se NRKs musikkvideo med Lisa Stokke til Stormen bibliotek.

MUSIKKVIDEO TIL STORMEN: Lisa Stokke oppfordrer barn til å fantasere gjennom litteratur gjennom denne norske versjonen av A Piece of sky. FOTO: NRK