NRK Meny
Normal

Kommentator om ordførerduellen: – Må komme med mer enn flyplassaken

Den aller første ordførerduellen i Bodø endte med en knapp seier. Men NRK Nordlands politiske kommentator mener begge kandidatene kan bedre.

Ordførerdebatt Bodø

Arbeiderpartiets ordførerkandidat i debatt mot bodøordfører Ole Hjartøy under den direktesendte valgsendingen på NRK1. I midten programleder Ingerid Stenvold.

Foto: Ole Marius Rørstad / NRK

Valglogo

Ordfører Ole Hjartøy fra Høyre og utfordreren Ida Pinnerød fra Arbeiderpartiet barket sammen under den direktesendte valgsendinga fra Stormen Litteraturhus i Bodø på NRK1 fredag kveld.

Eivind Undrum Jacobsen

Politisk kommentator i NRK Nordland, Eivind Undrum Jacobsen, mener begge debattantene gjorde en god jobb, men at Ida Pinnerød var hakket bedre i kveld.

Foto: Bjørn-Erik Rygg Lunde / NRK

Der fikk de to dele rampelyset foran hele Norge i drøyt fem minutter, i det som er den aller første duellen mellom de to under årets kommunevalgkamp.

  • Se hele debatten om igjen nederst i artikkelen!

Politisk kommentator i NRK Nordland, Eivind Undrum Jacobsen, mener ingen av de to gjorde seg bort med hele Norge som publikum.

– Ingen av dem var perfekte, men begge landet på føttene. De gjorde jobben, oppsummerer Jacobsen like etter at direktesendingen er over.

Savner mer

Ordføreren fremhevet spesielt prosjektet «Ny by - ny flyplass», og snakket mye om hans framtidsambisjoner for byen.

Det var heller ikke overraskende, påpeker NRK Nordlands politiske kommentator.

– Hjartøy gjør jobben og får fram budskapet sitt, men det hele bærer litt preg av at han har pugget på forhånd, mener Jacobsen.

Blant annet viste Hjartøy til at han var veldig stolt av å være ordfører i Bodø for tiden.

(artikkelen fortsetter under bildet)

ordførerduell Bodø

Mange hadde møtt opp i Stormen for å få med seg den aller første ordførerduellen i denne valgkampen.

Foto: Ole Marius Rørstad / NRK

– Byen syder av positivitet, energi og stolthet. Alle her i Bodø smiler mer enn de har gjort før, sa ordføreren, og fremhevet nettopp flyplassprosjektet.

Jacobsen savnet likevel mer fra høyreordføreren.

– Det er ikke nok bare å snakke om prosjektet. Vi har forstått at han vil flytte flystripa, men hva ellers?

Knapp vinner

Samtidig mener Eivind Undrum Jacobsen Arbeiderpartiets Ida Pinnerød hadde mer å komme med under kveldens debatt, og kårer henne til vinner - et lite hakk foran den sittende ordføreren.

Spesielt var Pinnerød på hugget da hun ble utfordret på den positive energien som råder i byen for tiden.

Hun var ivrig på å få fram at ambisjoner er bra, men at innbyggerne også trenger barnehageplasser, lærere i skolen og en god eldreomsorg.

– Hun gjorde en god jobb, og jeg synes hun har litt mer å komme med. Men det var jevnt, påpeker kommentatoren.

Spesielt trekker han fram sekvensen med de to unge politikerbrødrene.

– Jeg synes samspillet mellom henne og AUFs nestleder i Nordland fungerte godt.

Fikk inn noen stikk

Under debatten ble det også tid til noen stikk. Blant annet viste Pinnerød til at Høyre brukte millioner på å stanse nettopp Stormen der dagens debatt fant sted, mens Hjartøy fikk fram at Høyre nektet å sutre da hovedflystasjonen ble vedtatt lagt ned.

NRK Nordlands politiske kommentator understreker at det var jevnt mellom de to kandidatene, og han gleder seg til fortsettelsen.

– Dette var en fin forsmak, og jeg håper å få se de to i mange dueller fremover. Det er bra for velgerne å få klarlagt hva de mener.

Ordfører Ole Henrik Hjartøy (H) og Ida Pinnerød (Ap) kjemper om ordførervervet i Bodø og debatterte byens fremtid i kveldens valgsending på NRK1.

Her kan du se fredagens ordførerduell fra Stormen litteraturhus på nytt.