Kneet stoppet «Badou» sist, nå prøver han igjen

Papa «Badou» Alioune Ndiaye er nå i Tyrkia for å gjennomføre medisinsk test hos Osmanlispor. Trener Jan Halvor Halvorsen har allerede en erstatter klar.

Papa Badou Ndiaye

Forlater Glimt: Kun detaljer gjenstår før «Badou» er klar for tyrkisk fotball.

Foto: Ola Helness / NRK

Det var Avisa Nordland som meldte dette tidligere i dag. Direktør i Bodø/Glimt Bjørn Tore Hansen, understreker at avtalen ikke er helt i boks enda.

– Alle formalitetene er ikke på plass, og vi må avvente situasjonen før vi kan offentliggjøre overgangen. Det som gjenstår er den medisinske testen, og etter det jeg har hørt skal den gjennomføres i morgen, forteller Hansen til NRK.

– Er enige om en avtale

«Badou» ble meldt klar for den tyrkiske klubben Sivasspor tidligere i vinter. Da stoppet en kneskade overgangen. Hansen tror overgangen blir fullført denne gangen.

– Vi tror jo at det skal gå bra, men vi har vært nært før og ikke fått det i orden. Jeg tar det med ro, så får vi eventuelt se i morgen, sier Hansen.

Bjørn Tore Hansen

Tror overgangen fullføres: Direktør i Bodø/Glimt, Bjørn Tore Hansen.

Foto: Gøril Synnøve Johansen / NRK

«Badous» kontrakt går ut etter sesongen. Glimt ønsker å selge senegaleseren før kontrakten går ut.

– Det betyr at vi får en del penger, pluss at vi får en videresalgsprosent som er bra å få med. Hvor mye vi får ønsker jeg ikke gi noen signaler om. Vi er enige med Osmanlispor om en avtale, så sånt sett er vi fornøyde, forteller Hansen.

Avisa Nordland skriver at avtalen skal være på 3 millioner kroner, hvorav en del går til «Badous» tidligere klubb, Diambars. At Glimt får en videresalgsprosent betyr at klubben får en del av en eventuell overgangssum, dersom senegaleseren blir solgt fra Osmanlispor.

Erstattes av Konradsen

Jan Halvor Halvorsen

Erstatter klar: Trener Jan Halvor Halvorsen har en plan dersom overgangen fullføres.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Klubben holder til i den tyrkiske hovedstaden Ankara, og spiller i den tyrkiske toppserien, som de rykket opp til i fjor. Der er serieåpningen 16. august.

Fanklubben la tidligere i dag ut et bilde på Twitter av Badou, med to av lederne i klubben, en av dem eier Ahmed Gökcek. I tweeten står det: "Det senegaliske landslagets midtbanespiller Papa Alioune Ndiaye er nå en del av Osmanlispor".

Trener Jan Halvor Halvorsen er forberedt på at «Badou» forlater klubben.

– Vi har visst om det lenge at han er på vei ut, så det er ikke noen overraskelse. Det betyr at det er noen andre som må ta over den posisjonen han har hatt i laget. «Badou» har vært en veldig viktig spiller for oss, sier Halvorsen.

Han har allerede en erstatter i tankene.

– Morten Ågnes Konradsen har spilt i den posisjonen før, og vi har lagt opp slik at han skal ta over den rollen når «Badou» forsvinner. Han spilte i den rollen mot Molde, og gjorde det veldig bra, så jeg har tro på at Morten skal fylle tomrommet etter «Badou», forteller Halvorsen.

Laster Twitter-innhold