Normal

Klar for framtida i Bodø

Forvarsfamilie på fire flyttet fra Trondheim til Bodø. - Bodø er en suveren by, synes pappa.

Truls Petter Juliussen med datter

STOLT FORSVARS-PAPPA: Truls Petter Juliussen tok med seg 3 år gamle Sofia May og resten av familien til Bodø. Det angrer han ikke på, tross noen små innkjøringsproblemer.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

I morgen markeres åpninga av forsvarets operative hovedkvarter på Reitan. For de forsvaransatte som kommer flyttende fra andre deler av landet er omstillinga stor:

- Det er jo egentlig en hel familie som starter opp alt på nytt. Men med både fadderordning og støtte fra forsvaret til bolig så har det gått ganske smertefritt, sier pappa og forsvarsansatt Truls Petter Juliussen.

Familien Juliussen fikk nytt hjem i Bodø

FIKK NYTT HJEM I BODØ: Foreløbig bor familien på fire i en forsvars-bolig. Men etterhvert regner de med å kjøpe bolig i Bodø.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Suverent å bo i Bodø

Familien Juliussen kommer rett fra etablert familieliv i Trondheim til ny jobb ved Reitan utenfor Bodø. Med to små barn er det visse innkjøringsproblemer, men Juliussen er ikke i tvil om at Bodø blir en bra by å bo i:

- I Bodø som by kommer jeg til å trives veldig godt. Jeg har vært her en periode tidligere på to år og hadde det suverent her da, forteller familiefaren.

Video nsps_upload_2009_8_21_7_45_30_2766.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Ny i byen

Hundrevis kommer etter

Trond Grytting, nestkommanderende FOH

Trond Grytting, nestkommanderendeved FOH

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Fra første august har Reitan vært forsvarets operative hovedkvarter. Det betyr at alle forsvarets operasjoner skal ledes herfra i fremtiden.

Denne uka har nye ansatte fått informasjon om arbeidsplassen og Bodø som nytt bosted. Og iløpet av ett år kommer det enda flere til Reitan:

- Før 1. august var vi knappe 300 på Reitan. Til neste år vil vi være kanskje et par hundre flere, sier nestkommnanderende ved FOH, Trond Grytting.

Litt trått i starten

Familien Juliussen er så vidt kommet i hus i Bodø og går ei utfordrende tid i møte:

- Det er litt trått i starten. Det har vært noen innkjøringsproblemer med store forandringer i løpet av kort tid, medgir familiefaren.

Truls Petter Juliussen med datter

RUNDT OG RUNDT I NY-STUA: Pappa Truls Petter Juliussen og resten av familien på fire har fått et nytt hjem i forsvarsboligen i Bodø.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Inntil videre bor familien på fire i denne leiligheta som er eid av forsvaret. Før at både små og store skal få større plass og boltre seg på må først boligen i Trondheim selges:

- På sikt blir vi å flytte ut herfra og til en egen bolig, tror Truls Petter Juliussen med optimisme i blikket.

LES OGSÅ: Kongen åpner Reitan