KFUM tok poeng fra serieleder Glimt på bortebane: – En bombe som smeller

Serieleder Bodø/Glimt måtte virkelig slite for å sikre ett poeng hjemme mot KFUM Oslo.

Ballen suser i nettet da Albert Grønbæk satte inn 1-0 mot KFUM Oslo på Aspmyra.

Albert Grønbæk setter inn 1–0 hjemme mot KFUM Oslo, men så skulle kampen snu fullstendig.

– Det er en bombe som smeller. Glimt fikk en i trynet mot HamKam sist, og har fått to i fleisen mot «Koffa», utbrøt NRKs kommentator Bjarne Brandal på radiosporten i det 2-1-scoringen til gjestene var et faktum.

For i årets utgave av Eliteserien er det knapt noen andre lag med større forskjeller, både økonomisk og sportslig, enn nettopp Glimt og «Koffa».

Men det så i hvert fall ikke ut enorme nivåforskjeller på det sportslige fredag kveld i Bodø.

Oppgjøret var jevnspilt frem til 40 minutter, da formspiller Albert Grønbæk satte inn 1–0 etter et flott forarbeid av Jens Petter Hauge.

Da så det ut til å bli en oppskriftsmessig seier til Glimt, som så mange ganger tidligere.

Men så skulle det snu for serielederne fra Nordland.

Scoret mot moderklubben

På overtid i første omgang fikk gjestene nettsus, og det av en gammel kjenning.

Unggutten Petter Nosa Dahl er på utlån fra nettopp Glimt, men la ingenting imellom da han hamret inn 1–1 til KFUM via tverrliggeren.

Og vondt skulle bli til verre for Kjetil Knutsens mannskap.

August Mikkelsen ser på en KFUM-spiller som har ballen.

August Mikkelsen startet på spissplass for gultrøyene, men slet med å

Etter 64 minutter satte Johannes Hummelvoll Nuñez inn 2–1 til gjestene etter en hard avslutning fra spiss vinkel.

11 minutter senere ble det igjen spenning i oppgjøret.

Jens Petter Hauge satte opp 1-0-scoringen, men fikk æren av å avslutte angrepet da 2–2 ble et faktum. Nino Zugelj med et flott forarbeid på kanten før han fant Hauge foran mål.

Enorme sjanser i sluttminuttene

At ingen av lagene scoret vinnermålet var nesten utrolig.

Etter 83 minutter testet Simen Hestnes skuddfoten og sendte Glimt-målvakt Nikita Haikin ut i full strekk.

Kjetil Knutsen og Gaute Helstrup

Glimts Kjetil Knutsen og Gaute Helstrup har sett laget tape og spille uavgjort de tot siste kampene.

Tre minutter senere var det Glimt som kunne avgjort oppgjøret, men innbytter Oscar Kapskarmo bran en ellevill sjanse fra 4–5 meter.

88 minutter ut i oppgjøret kunne «Koffa» stukket av med alle poengene, men skuddet fra 20 meter gikk like utenfor mål.

Men til slutt ble det poengdeling på Aspmyra. Resultatet gjør at Glimt fortsatt topper tabellen med 22 poeng på 10 kamper. KFUM Oslo har fått en knallstart på eliteseriedebuten med 16 poeng på ti kamper og en foreløpig femteplass.