Juryen har plukket ut de ni finalistene til Nord-Norges fineste utsikt

Dette er de ni finalistene til konkurransen #nrkutsikt. Se om du er blant de heldige, og stem på din favoritt!

Dette er finalistene

Dette er de ni finalistene. Klikk på albumet for å se hvert enkelt bilde, og lese om dem. Deretter kan du legge inn din stemme nederst i saken.

At folk har nydelig utsikt fra hjemmene sine i Nord-Norge er det ingen tvil om. Instagram-konkurransen #nrkutsikt har fått enorm respons, og finalistene er valgt ut.

Godt over 4300 bidrag hadde kommet inn ved fristens utløp, og juryen har hatt litt av en jobb med å plukke ut sine favoritter.

Men de klarte det til slutt. Nå har de valgt ut tre finalister hver, og disse ni finalistene går videre til finalen. Vinneren får en DAB-radio, et diplom og premie tilpasset vinneren.

Disse har plukket ut bildene

Tone Kunst

Regionredaktør for NRK i Nord-Norge, Tone Kunst, forteller om en overveldende respons.

Foto: Markus Thonhaugen / NRK

Reglene har vært som følger: Bildet må være av egen utsikt fra enten hus eller hytte (ikke fjelltopp eller lignende).

I tillegg må bildet være tatt i Nord-Norge (Nordland, Troms eller Finnmark) i løpet av 2018. Konkurransen handler ikke om det fototekniske, men om utsikten.

I juryen sitter reiselivsdirektør i Visit Norway, Bente Bratland Holm, Nord-Norsk fotograf Marthe Mølstre og regionredaktør for NRK i Nord-Norge, Tone Kunst.

Juryen har altså valgt ut sine favoritter, men det er til syvende og sist publikum, altså deg, som kårer vinneren. Det gjør du ved å legge inn din stemme nederst i denne saken.

– Overveldende respons

Det har vært en overveldende respons, sier jurymedlem Tone Kunst.

Folk er tydelig stolt av utsikten de har utenfor huset og hytta, for det har kommet inn over 4000 bilder.

– Jeg trodde vi kunne få inn 1000 bilder på det meste, så dette overgår min villeste fantasi.

Se bildene, med beskrivelse, i galleriet øverst i denne saken – og legg inn din stemme under. Du kan stemme fram til søndag 5. august ved midnatt.