Hushovd mistet ledertrøya

Thor Hushovd klarte ikke følge opp gårsdagens etappeseier og endte utenfor pallen under dagens tredje etappe av Arctic Race of Norway. Samtidig glapp sammenlagtledelsen for nordmannen.

Arctic Race Tredje etappe

Nikias Arndt (t.h.) tok sin første etappeseier i Arctic Tour of Norway. Thor Hushovd i den blå ledertrøyen måtte nøye seg med femteplass.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Vant gjorde Argos-Shimano-rytter Niklas Arndt, en halv hjullengde foran Kenny van Hummel. Med andreplassen tok han samtidig over ledelsen i sammendraget.

Sven Erik Bystrøm fra Øster Hus- Ridley og Sondre Moen Hurum fra Oneco var lenge med å prege løpet, men sjumannsbruddet de satt i ble hentet inn en mil før mål.

Ikke skuffet

Hushovds BMC-lag jobbet hardt for å hente inn bruddet og mannen i den blå ledertrøya ble ensom da det skulle spurtes på Stokmarknes. Han var likevel ikke veldig skuffet over dagens femteplass.

– Det ble en kaotisk spurt. Laget måtte jobbe hardt underveis, så det var forventet at jeg måtte ta spurtjobben alene. Det passer meg bra at jeg slipper å forsvare trøyen i morgen, sa Hushovd til TV 2 like etter å ha krysset målstreken.

Hushovd er nå nummer to i sammendraget, tre sekunder bak nederlandske van Hummel. Det mener han er en fordel for ham selv og BMC-laget.

– Da slipper vi å dra i morgen.

(artikkelen fortsetter under)

Unik etappe

Dagens 201,5 kilometer lange etappe gikk mellom Svolvær i Lofoten og Stokmarknes i Vesterålen. På veien var syklistene blant annet gjennom tre innlagte spurter og en unik klatring gjennom Sløverfjordtunnelen.

Arctic Race-leder Knut-Eirik Dybdal sa før starten gikk at dagens etappe ville bli minst like spektakulær som andreetappen i Lofoten.

– I dag skal rytterne gjennom en klatring som starter 180 meter under havnivå og målgang skal være tre meter over havet. Det kommer til bli en ny opplevelse for rytterne når de får se hvor bratt klatringen er.

Hushovd-spurt på siste etappe

Arctic Race of Norway rundes av med en etappe på 155 kilometer fra Sortland til Harstad søndag. Den har en stigning inn mot mål, og bør passe Hushovd bra i en spurt.

(NRK/NTB)