Uværet fører til kanselleringer

«Berit» fører til at Hurtigruten ikke har ett skip i rute mellom Lofoten og Stad.

– Uværet «Berit» gir oss åpenbare utfordringer i Hurtigruten i dag. Vi har fem skip som til nå har avvik som følge av uværet, sier kommunikasjonsrådgiver Stein Lillebo i Hurtigruten.

– Hvilke anløp rammes?

– På anløpene i Nordland har vi store ruteavvvik, og vi har knapt ett skip i ordinær rute mellom Stad og Lofoten. Vi vet ikke hvordan uværet utvikler seg, så man må påregne store avvik og kanselleringer, forteller Lillebo.

Stein Lillebo

Kommunikasjonsrådgiver Stein Lillebo i Hurtigruten frykter store ruteavvik.

Foto: Hurtigruten ASA/ Art Rent AS

Ingen skip i rute

På norskekysten har Hurtigruten i dag ikke ett skip i rute mellom Stad og Lofoten.

– Nå kansellerer vi også mange anløp. De som har planlagt å reise med oss, anbefaler vi å først og fremst sjekke nettsidene våre om det er noen avvik på ruta, sier Lillebo.

Om uværet slår til for fullt, ligger det an til at flere av Hurtigrutens skip må søke ly for uværet. Da kan det bli aktuelt å sende passasjerene videre med andre transportmidler.

– I noen tilfeller er det ikke mulig at passasjerene blir værende om bord dersom skipet har lagt seg i le. Da vil vi prøve så langt det er mulig å ordne alternativ transport til ankomststedet, sier Lillebo.

Godt vant med uvær

– Nå er ikke uvær noe ukjent fenomen langs norskekysten, og mannskapet vet veldig godt hva de skal gjøre. Så jeg tror dette går veldig bra, sier han.

Likevel må de reisende altså belage seg på forsinkelser og kanselleringer langs kysten i ettermiddag og i natt.

– Vi misliker jo sterkt kanselleringer, og vi skulle helst nådd alle anløpene på ruta, sier Lillebo.

Nå håper Hurtigruten å være tilbake i normale ruter fra lørdags morgen.