NRK Meny
Normal

Har ventet på ferga i mange timer: – Folk er frustrerte

Passasjerer som skal ta ferga mellom Sund og Sørarnøy må i dag smøre seg med en god dose tålmodighet.

Lang kø ved fergeleiet

Slik ser køen på Sund ut fredag formiddag.

Foto: Roy-Arne Eilertsen

Torghatten Nord har i dag problemer med å avvikle fergetrafikken på sambandet Sund-Horsdal-Sørarnøy. Roy-Arne Eilertsen har kontor ved kaianlegget på Sund, og forteller om lange køer.

– Jeg har snakket med folk som begynte på jobb klokka seks, og allerede da var det bra med kø. Folk er frustrerte. Personbiler og trailere har gitt opp å vente, og har begynt å snu, sier Eilertsen til NRK.

Han teller nå 11 trailere. Mange av dem fulle av laks fra Salten Aqua, som er en sammenslutning av oppdrettsselskaper i Salten.

– Vi har lovet en løsning i ettermiddag. Hvis ikke, må vi fryse ned all laksen – noe vi ikke har kapasitet til. Så dette kan i verste fall få økonomiske konsekvenser for oss, sier økonomisjef Jarle Solemdal i firmaet.

Lang kø på fergeleiet

Ifølge Roy-Arne Eilertsen er det knapt nok plass til flere i køen. Litt lenger bak denne traileren, er det nemlig et veikryss.

Foto: Roy-Arne Eilertsen

– Har fått problemer med motoren

Årsaken til problemene, er ifølge Eilertsen at reserveferga, som ble satt inn etter at MF «Gildeskål» ble tatt ut av drift tidligere denne uka, har fått problemer med motoren.

– Erstatningsferga vi fikk var veldig mye mindre, og har kanskje plass til to trailere av gangen. Spørsmålet er nå om det må bestilles deler for å få ferga opp å gå igjen. I så fall kan dette ta lang tid.

Innstilt på grunn av teknisk feil

NRK har forsøkt å få tak i driftssjefen i Torghatten Nord for en kommentar, men har foreløpig ikke lyktes.

På nettsidene skriver imidlertid selskapet at sambandet er midlertidig innstilt på grunn av teknisk feil.

– MF «Gildeskål» vil være på plass i sambandet mellom klokken 17 og 18 i ettermiddag og vil deretter avvikle trafikken utover kvelden. Nærmere informasjon om tidspunkt vil bli gitt senest innen klokken 16.30, skriver de.

Tre trailere fulle av laks

Tre trailere i kø på Sørarnøy – fulle av laks.

Foto: Salten Aqua