Hopp til innhold

Politiet bekrefter at de ikke har funnet Frank André (31)

Politiet på Romerike bekrefter nå at de ikke har funnet den savnede Frank André Gundersen.

Kriminalteknikere søker etter savnede Frank Andre Madim Gundersen

Kriminalteknikere søker etter savnede Frank Andre Madim Gundersen på en eiendom i Sjølivegen i Skogbygda i Nes kommune mandag. To menn er siktet i saken.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Mandag ble det kjent at to menn på 27 og 29 år er siktet for drap eller medvirkning til drap på den savnede 31-åringen Frank André Gundersen fra Hadsel i Vesterålen.

Begge mennene ble av Nedre Romerike tingrett varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon. Begge nekter straffskyld.

– Vi har ikke gjort noe funn og har nå en drapssak uten å ha et lik. Vi ønsker tips fra publikum hvis de har sett noe som kan være av interesse i perioden 2. til 6. mai i området Skogbygda i Nes, sier politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt til NRK.

Fortsatt sterk mistanke

Politiet mener Gundersen ble drept i tidsrommet mellom 2. og 5. mai, men har frem til nå ikke ønsket å si om de har funnet mannen. Motivet for drapet vil de heller ikke kommentere.

– Summen av omstendighetene i saken gjør at mistanken mot de siktede fortsatt er sterk. Det var ting vi ønsket å undersøke nærmere før vi kunne gå ut med informasjonen. Vi jobber med å avklare mulige motiv i saken, men ønsker ikke å kommentere dette nå, sier politiadvokaten.

Fortalte om krangel

Frank André Gundersen

FORSVANT SPORLØST: Frank André Gundersen (31) fra Vesterålen har vært sporløst forsvunnet siden 5. mai.

Foto: Privat

Ifølge avisen Raumnes sier den siktede slektningen at det var en konflikt mellom ham og Frank André Gundersen den 5. mai. Det er den samme datoen hvor politiet har de siste observasjonene av den savnede da han forlot et hus i Skogbygda hvor han hadde vært på besøk, og gikk i retning av en Joker-butikk.

Slektningens forsvarer Tarjej Ræder Breivoll mener imidlertid den krangelen ikke har betydningen for saken.

– Det er snakk om en helt bagatellmessig uoverensstemmelse mellom de to. det var ikke noe alvorlig og det har ingen betydning for saken, sier forsvareren til avisen.

Både i helgen og mandag gjorde kriminalteknikere undersøkelser i huset der Gundersen var på besøk før han forsvant. Det skal ha vært turgåere som sist så Gundersen.

Deltok i leteaksjonen

En av de to siktede er slektning med den savnede og skal blant annet ha delt savnetmeldingene på Facebook og oppfordret venner til å ta kontakt med politiet om de hadde opplysninger.

Ifølge VG skal ulike DNA-funn styrke mistanken mot de to som begge er tidligere straffedømt for brudd på narkotikalovgivningen.

Nedre Romerike tingrett konkluderer i sin fengslingskjennelse med at det er skjellig grunn til mistanke mot de siktede.

31 år gamle Gundersen fra Hadsel i Vesterålen ble sist rapportert observert mandag 5. mai eller tirsdag 6. mai, da han forlot et hus i Nes i Akershus hvor han var på besøk. Han gikk da til fots langs Sjølivegen mot en Joker-butikk i Skogbygda.