Sannsynligheten for overlevende liten

Forsvarets operative hovedkvarter innrømmer at sannsynligheten for overlevende er liten etter at det er bekreftet at flyet krasjet i en fjellvegg.

Viseadmiral Haakon Bruun-Hansen

HÅPET SVINNER: Sjef for forsvarets operative hovedkvarter, Haakon Bruun-Hanssen tror sjansen for å finne overlevende etter flyulykken svinner.

Foto: Forsvarets Mediesenter

Hercules-flyet som har vært savnet de siste tre dagene ble lørdag formiddag lokalisert og det er funnet store vrakdeler fra flyet.

Nå sier viseadmiral Haakon Bruun-Hansen i forsvaret at sjansen for overlevende er liten.

– Vi holder fast i det håpet redningsledelsen beskriver. Men alt tyder på at flyet har krasjet i fjellveggen. Vi søker etter overlevende, men på bakgrunn av det stedet flyet har krasjet og den tiden som har gått, frykter vi nok det verste, sier Bruun-Hansen.

Søket er fortsatt ikke avsluttet og fly, helikopter og bakkemannskaper er fortsatt i området.

Kart over Kebnekaise

HAR FUNNET VRAKDELER: Letemannskaper har funnet vrakdeler ved isbreene Rabots glacier og Björlingsglacier på fjellet Kebnekaise i Nord-Sverige.

Foto: Det svenske sjøfartsverket

Fant vrakdeler på Nordsiden

Bruun-Hanssen bekrefter at det er funnet vrakdeler på stedet den svenske redningsledelsen antok det kunne ligge.

– Det er funnet mange tusen vrakdeler i et avgrenset området på nordsiden av Kebnekaise, det området vi har søkt og hatt indikasjoner på at det kunne ligge.

Skal markere de fem savnede offiserene

– I morgen blir det markering på Evenes klokken 13.00, og representanter fra det offisielle Norge vil være til stede, sier pressevakt Simon Solheim i Forsvaret.

Hercules-flyet som tok av fra Evenes på torsdag deltok i vinterøvelsen Cold Response. Rundt 16.000 soldater deltok i denne øvelsen, og har gått nærmest som planlagt til tross for at det norske militærflyet ble meldt savnet.

Og kong Harald som etter planen skal overvære øvelsen Cold Response på Bardufoss i morgen, skal først delta på markeringen på Evenes.