NRK Meny
Normal

Harry ble til Hank

Harry Bjerkli hørte så mye på country-musikk da han gikk på lærerskolen at medstudentene begynte å kalle han for Hank. Dermed ble det nærliggende å kalle seg for Hank Buster som country-artist.

Hank Buster på konsert i Målselv

Harry Bjerkli som Hank Buster på konsert i Målselv

Foto: Inger Bjerkli

Musikk-arkivar

Han jobbet som lærer i 20 år, men så fikk han en mulighet til å ha musikk også som yrke. Nasjonalbiblioteket sin avdeling i Mo i Rana har 200 ansatte, deriblandt Harry Bjerkli som musikk-arkivar.

Det er første gang Harry Bjerkli alias Hank Buster gir ut CD-plate. Tidligere har han gitt ut en kassett, men da som visesangeren Harry Bjerkli. Nå er det ei ren country-plate han gir ut.

Harry Bjerkli

Harry Bjerkli har vært visesanger, gammeldans-musiker og er nå country-artist.

Sjeldne opptredener

Nylig var han på spille-jobb i Målselv. Men det er ikke så ofte han opptrer for tida. Han har et band som øver ukentlig, og av og til holder de konsert. Da er det gjerne i Rana de opptrer.

Harry Bjerkli har også spilt gammeldans i mange år, men når han opptrer nå for tida er det mest for underholdning. På plata "Country singer" spiller han alle instrumentene selv, og han humrer når han forteller at slagverket på enkelte låter består av fotspark mot en perm eller neven mot gitarkassen.

HØR: Musikk under polarhimmelen med Sindre Alsos og Hank Buster

Alt om: Musikk under polarhimmelen

Lenke til Musikk under Polarhimmelen som podkast