Glimt er klare for eliteserien

Her kan du lese hvordan kampen var minutt for minutt.

Bodø/Glimt

Bodø/Glimt leder mot Vard Haugesund. Kun 30 minutter igjen før Glimt kan ha sikret eliteseriespill neste sesong.

(Se live-oppdatering under «pre-match» teksten)

Det er klart for nok en flomlyskamp på Aspmyra i kveld, et oppgjør mellom topp og bunn første divisjon.

Denne runden er det Vard Haugesund fra det dype vestlandet på besøk. Sist gang lagene møttes endte det 2-2 i et tøft oppgjør på Haugesund Stadion. Da scoret "Ibba" begge Glimts mål.

Før kveldens kamp er Vard Haugesund under nedrykksstreken på 14. plass, men med seier i dag kan vestlendingene komme seg opp på samme poengsum som Kongsvinger som ligger rett over streken på 12. plass.

Bodø/Glimt kan på sin side sikre opprykk til eliteserien i kveld. For med sin trettende strake seier hjemme på Aspmyra i dag, er det ikke mulig for Glimt å havne utenfor topp to, som sikrer eliteseriespill neste sesong.

Det eneste som kan forsinke opprykksfesten ved siden av tap eller uavgjort, er hvis Follo FK blir slått konkurs i kveld.

Follo har frist til klokken 20 i kveld med å skaffe pengene som kreves for å unngå konkurs. Da er det pause i kampen mellom Glimt og Vard Haugesund.

Lagoppstillinger:

Bodø/Glimt: V. Noring - Z.Valentin, V. Sane, T. Braaten, R. Imingen - T. Jacobsen, C. Berg, P. Ndiaye, D. Richards, U. Berglann - A. Laajab

Vard Haugesund: H. Sandvik - H. Vindenes, O. Larsen, E. Drivenes, A. Underhaug - A. Avalos, J. Hansen, R. Miljeteig, A. Stølaas - V. Myhre, S. Kapidzic

Live-oppdatering:

Fantastisk stemning og en folkefest av rang som utspiller seg på Aspmyra.

RAKETTENE SUSER OPP I LUFTA OG LAGER EN PERFEKT RAMME RUNDT ASPMYRA.

PUBLIKUM JUBLER, HALVORSEN GÅR TAKKERUNDEN!

93: DET ER AVGJORT!!!! BODØ/GLIMT ER KLARE FOR ELITESERIEN! Publikum og spillerne på benken danser!

93: BYTTE PÅ VARD: Ut går Myhre, inn med Kallevåg

92: GLIMT MED BALLEN, KUN ETT MINUTT IGJEN.

90: Publikum reiser seg på Aspmyra. Herlig stemning! De gjør alt de kan for at Glimt skal klare å holde tett de siste minuttene.

90: KUN TRE MINUTTER IGJEN

89: Vard Haugesund prøver å yppe seg.

88: På tur av banen fyrer Badou publikum skikkelig opp. Tydelig at han er svært godt fornøyd med publikum på Aspmyra i dag.

88: BYTTE PÅ GLIMT: Ut går Badou, inn kommer G. Antwi.

87: BYTTE PÅ VARD: Ut går J. Hansen, inn kommer A. Elvis.

86: Corneren blir headet vekk.

85: STOR SJANSE FOR GLIMT! Jim Johansen skjærer inne slik han har gjort så mange ganger før, prøver å legge den i lengste. Stoppes av en god Sandvik i Vard-målet. Ender med corner.

84: 3964 tilskuere på Aspmyra i dag. Sesongbeste.

83: Ingenting er avgjort enda, spillet bølger frem og tilbake.

81: Kun 10 minutter igjen, publikum bærer hjemmelaget fram mot eliteseriespill.

80: Stor sjanse for Vard. Fint innlegg som havner på hodet til Myhre. Vard-spissen header like utenfor.

79: Zarek Valentin fortsetter storspillet på backen sin. Viser hvorfor Halvorsen så absolutt ville ha han på plass i gult til denne sesongen.

78: Richards fortsetter å true Vard Haugesund med farten sin.

76: Fantastisk stemning på Aspmyra.

75: Braaten presenterer seg med en gang. Nære ved å sette ballen i mål etter flott gjennomspill fra Jacobsen.

74: DOBBELBYTTE PÅ GLIMT: Ut går Berglann, inn kommer Jim Johansen. Ut går Laajab, inn kommer V. Braaten.

73: Glimt vinner hurtig tilbake ballen og Richards finner en åpning. Skuddet stryker tverrliggeren til Vard.

72: Corner til Glimt. Badou skal ta den. Ender opp i ingenting.

70: Laajab med kraftig skudd. Dessverre for Glimt går skuddet rett på Sandvik i Vard sitt mål.

68: KJEMPESJANSE til Vard Haugesund! Miljeteig som lader kanonen denne gangen. Kun en god Noring som nok en gang redder Glimt.

67: Speakeren gir beskjed over høyttaleren at Follo har berget seg. Dette setter fyr på publikummet som er tilstede på Aspmyra. Gåsehudstemning nå.

66: Zarek Valentin kommer seg til linja, dessverre havner han akkurat over linja.

65: Laajab lader kanonen fra 20-meter. Meter til side for Vard sitt mål.

63: Vard Haugesund har våknet litt på Aspmyra nå etter sjansene de hadde.

62: STORE SJANSER FOR VARD! Glimt glipper i bakre rekker og kun takket være en god Noring står det fortsatt 1-0 til Glimt.

61: VI KAN OGSÅ MELDE OM AT FOLLO HAR KLART Å REDDE SEG FRA KONKURS. DET BETYR AT GLIMT KAN FIKSE OPPRYKKET NÅ I KVELD.

60: Glimt kommer til flere innlegg, men presisjonen er ikke god nok til å skape farligheter.

59: Virker til at Vard Haugesund har mer respekt for serielederen i denne omgangen. Satser ikke like friskt på overgangene nå.

58: Skjer ikke stort for øyeblikket. Mye kriging på midtbanen. Upresise pasninger preger spillet.

54: Sane fortsetter storspillet i forsvaret til Glimt. Full kontroll på det Vard forsøker seg på.

52: NÆRE PÅ FOR LAAJAB. Etter et herlig innlegg fra kaptein-Berg. Laajab hiver seg frem, men er for sen. Laajab tydelig irritert på egen innsats i den situasjonen.

51: Kaptein hos Vard Haugesund, Jørn Hansen, legger et langt frispark inn i feltet. Vard vinner duellen, men ballen går ut til femmeter.

51: Ser ut til å riste det av seg.

50: Jacobsen får seg seg en trøkk. Halter litt ute på matta.

49: Glimt tar kommando nå fra start av i andre omgang. Forsøker å drepe kampen tidlig.

48: Fin corner fra Badou. Ballen ender til slutt hos Sane som skyter utenfor.

48: Berglann får ballen bredt i banen etter fint spill av kaptein-Berg. Ender med corner for hjemmelaget.

47: Herlig variant til Badou, men han skyter kun luft. Deretter blir det blåst offside på Ulrik Berglann og den fine sjansen til Glimt ender i ingenting.

47: Richards på beina igjen. Laajab tar frisparket.

46: Frispark i god posisjon for Glimt. Richards blir tatt hardt og blir liggende.

46: Vard Haugsesund med avspark i denne omgangen. Om drøye 45 minutter kan Glimt være sikret opprykk.

Halvorsen fornøyd med første omgang, men vil gjerne se mer av det han vet bor i laget sitt.

Glimt er nå bare en omgang unna eliteseriespill.

Andre omgang:

46: PAUSE på Aspmyra. Glimt leder 1-0.

45: Berglann nære ved å skape en stor sjanse rett før pause, men blir han blokkert i siste sekund.

45: 1 minutt tillegg i første omgang.

44: Begge lag roer det hele ned før pause.

43: Kort variant som ender i ingenting.

42: Corner for Glimt.

41: Richards på farten igjen. Kommer seg til linja og legger 45 grader ut. Der står "Ibba" og Badou i kø for å score, dessverre for Glimt klarer de ikke å få ballen på mål.

40: Det hele roer seg ned etter sløvt pasningsspill.

39: Glimt har tatt fullstendig føringen etter scoringen. Mye større intensitet i spillet deres nå.

37: Badou slår inn. Enkelt klarert av Vard sitt forsvar.

36: Målet satte virkelig fart i Glimt. Corner for hjemmelaget.

35: Plutselig befinner Dane Richars seg alene med Vard sin keeper. Et flott gjennomspill fra kaptein-Berg. Richards er iskald alene med keeperen og legger den enkelt i mål.

35: MÅL!!!!!!!!!!!! Dane Richards scorer for Bodø/Glimt og det er 1-0.

34:Berglann viser frem flere finter, spiller fint fri Richards. Avslutningen fra jamaicaneren er for svak og havner ut til femmeter for Vard.

33: GULT KORT: R. Miljeteig. Alt for sen i duell med Badou.

32: Lenge siden Glimt har vært fremme nå. Dette skyldes rett og slett at Vard spiller svært bra for øyeblikket.

31: Corner for Vard. Ender ut til femmeter.

30: Ingen tvil om at Vard er på besøk for å ta poeng. De legger ned en enorm innsats for øyeblikket.

29: STOR SJANSE FOR VARD! Et kraftig skudd fra Stølaas, Noring må gi retur, HELDIGVIS for Glimt bommer Avalos på returen.

28: Vard Haugesund ypper seg med lange innkast. A. Stølaas som har øvd mye på dette.Nær farlig sjanse på stuss inne i Glimt sitt felt.

27: Jacobsen kombinerer fint med "Ibba", spiller vegg, dessverre igjen for Glimt går skuddet himmelhøyt over.

26:Vard Haugesund farlig gjennom, men blir vinket for offside. Det så korrekt ut.

25: Imingen med fint innlegg fra venstre. "Ibba" vinner duellen, dessverre for Glimt er spissen for tøff i duellen å få frispark mot seg.

24: Første halvdel av første omgang unnagjort. To lag som for øyeblikket ikke bruker opp energien sin.

23: Vard Haugesund med frispark i farlig posisjon. Viktor Noring plukker enkelt for Glimt.

22: Upresist. Et ord som fint oppsummerer spillet på Aspmyra for øyeblikket.

21: Nok en runde med upresise pasninger fra begge lag.

20: Kaptein-Berg med bedre presisjon nå. Er svært nære å tre Ulrik Berglann på blank kasse.

19: Vard med fin overgang, men Zarek Valentin stopper det hele på egenhånd. Flott innsats fra Glimt-backen.

18: Underhaug har kontroll på Richards innledningsvis.

17: Vard Haugesund har ballen mest nå.

16: Laajab lader skuddfoten. Dessverre for Glimt et stykke utenfor.

16: Så langt er det publikum som er de friskeste på Aspmyra.

15: Kaptein-Berg har ikke stilt inn pasningsfoten riktig enda.

14: Richards med skuddforsøk. Langt til siden for målet til Vard.

13: Berglann legger inn. Heades unna.

12: Corner for Glimt.

11: Herlig stemning på Aspmyra. Et tydelig feststemt publikum.

10: Glimt tar over initiativet nå. Presser mye fremover på venstrekanten.

09: Laajab tar det selv. Første forsøk i muren, det andre rett i fanget til Vard sin keeper.

08: Frispark i FARLIG posisjon for Bodø/Glimt. Cirka 20 meter. Laajab som felles.

07: Begge lag slurver i oppspillsfasen.

06: Badou slår inn. Ender i SKUDDKAVALKADE fra Glimt. Dessverre går ingen av forsøkene i mål og ballen ender opp hos Vard sin keeper.

05: Berglann herjer med Vard. Dribler to forsvarer, ender med corner for GLimt.

05: Glimt fortsetter å trille. Vard ligger dypt.

04: Vard ypper seg med fint angrepsspill. Nesten så de havner alene med keeper. Noring fint ute og redder enkelt.

04: Glimt triller ball som vanlig. Frem og tilbake i bakre rekker.

03: Corner for Vard. Kort variant, ender i ny corner. Ufarlig for Glimt.

02: Glimt snytt for corner. Valentin på fint løp, men får som sagt ikke betalt.

01:Glimt med avspark. Sane og "Ibba"