NRK Meny
Normal

Mener Follo tapte penger på kampfiksingssaken

Styreleder i konkurstruede Follo, Frank Johansen, mener kampfiksingssaken har kostet klubben viktige inntekter.

follo

Follo er i store økonomiske vanskeligheter og kan bli slått konkurs mandag.

Klubben er i store økonomiske problemer og må oppdrive 600.000 kroner innen klokken 20 mandag. Hvis ikke, er østlandsklubben konkurs.

Follos styreleder mener at kampfiksingssaken som rammet klubben i 2012 har kostet klubben tid og ressurser man kunne brukt på å bedre den økonomiske situasjonen.

– De som var i Follo i fjor da saken dukket opp jobbet utrettelig med å følge den opp videre. Det kostet mye tid og ressurser og som ellers ville blitt brukt på videreutvikling på Follo og inntektsbringende muligheter, sier han til NRK.no.

På konkursens rand

I dag er Follo bokstavelig talt på konkursens rand.

Østlandets Blad meldte for kort tid tilbake at klubben stod i fare for gå konkurs hvis de ikke klarte å skaffe 4,1 millioner kroner.

– Det er gammel moro som møter oss i døra, sa Johansen til NRK søndag.

Etter hvert er målet blitt justert til 3,9 millioner kroner, og søndag kveld opplyste klubben at de var oppe i 3,3 millioner kroner. Altså et sprik på 600.000 kroner.

– Jeg tror ikke saken har vært belastende overfor sponsorer, men den har tatt mye arbeidskraft. Den saken var for vår del ferdig nå nylig, og har kostet mye tid, energi og ressurser.

– Så sånn sett har den vært en belastning, sier Johnsen, som ikke vil spekulere i om Follo kunne unngått å havne i et slikt uføre uten kampfiksingssaken.

Turbulente år

Norges fotballforbund har tidligere varslet at alle klubbens kamper vil bli strøket fra terminlisten om de går konkurs.

I så fall vil det bli store omveltninger på tabellen i 1. divisjon. Blant annet kan Hødd få større mulighet til å rykke opp.

Follo har hatt en turbulent tilværelse i norsk fotball de siste årene. I 2010 ble de cup-askeladder da 1. divisjonslaget tok seg til cupfinalen.

Allerede da slet Follo med økonomiske problemer, og kjempet for å overleve samtidig som klubben spilte cupfinale. To år senere ble de rammet av kampfiksingssaken.

– Vi har snudd alle steiner, og jeg er oppriktig redd for at vi ikke kommer i mål. Akkurat nå ser det dessverre mørkt, kommenterer Johansen.


Fotballnyheter