NRK Meny
Normal

Geolog har vurdert ulykkesstedet i dag

I dag har en ingeniør og geolog vært på befaring i steinfyllinga i Brønnøy hvor en ni år gammel gutt ble klemt i hjel for en uke siden.

9-årig gutt døde i steinfylling i Brønnøysund

BLOMSTER OG BILDER: En uke etter at niåringen omkom, legger fortsatt folk ned blomster på ulykkesstedet.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Etter ulykken hvor 9 år gamle William Lading Johansen omkom av klemskader mens han lekte i en steinfylling på Salhus i Brønnøy, ble det oppnevnt en rettslig sakkyndig.

– Det er en geolog og ingeniør fra Multiconsult i Bergen som har vært på åstedsbefaring i steinfyllinga i dag, opplyser politiadvokat Kåre Skognes i Helgeland politidistrikt til NRK.no.

Eksperten har vurdert stabiliteten i fyllinga, størrelsen på steinene og hvor lett de kunne komme i bevegelse, for deretter å kunne konkludere hvorvidt steinfyllinga var farlig eller om det var et hendelig uhell at gutten omkom.

Konklusjonen blir viktig

– Hans konklusjon skal munne ut i en rapport som kommer til å bli viktig i den videre etterforskningen i saken, sier Skognes.

Politiet har avhørt vitner og andre som kom til ulykkesstedet. Samtidig vurderer politiet ansvarsforholdene rundt steinfyllinga. Skognes vil ikke kommentere hvordan denne delen av etterforskninga skrider fram, men har tidligere uttalt til NRK.no at politiet ikke utelukker at saken vil få en rettslig forfølgelse.

Til statsadvokaten

Barn fikk stein over seg i Brønnøy

Redningsmannskaper kom fort på plass, men guttens liv sto ikke til å redde.

Foto: Bård Pedersen / Brønnøysunds avis

Skognes tror ikke etterforskningen vil dra ut i tid.

– Nei, denne saken skal ikke bli gammel hos oss. Vi regner med å konkludere rimelig raskt. Deretter blir saken oversendt statsadvokaten, som skal ta den endelige avgjørelsen rundt et eventuelt straffansvar, sier politiadvokat Kåre Skognes til NRK.no.