NRK Meny
Normal

- Opphev forbudet mot vannscootere

Forbudet mot vannscootere må oppheves. Det krever Fremskrittspartiet, og sier at Norge må følge EØS-avtalen.

Vannscooter

LEKETØY PÅ HAVET: - man kan ha det mye gøy med en vannscooter. Men støyen kan også være til stor irritasjon for andre.

Foto: Rainer Prang / NRK

- Nå som ESA har slått fast at det norske forbudet mot vannscooter er i strid med EØS-avtalen, må forbudet oppheves umiddelbart, sier stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen fra FrP.

Etter at svenske myndigheter, som også har hatt forbud mot vannscootere, tapte i EF-domstolen, har EFTAs overvåkingsorgan ESA sendt et formelt advarselbrev til norske myndigheter om at loven må endres.

- Vi i Frp forventer at regjeringen som er veldig opptatt av å holde internasjonale avtaler i alle andre sammenhenger, umiddelbart endrer loven slik at det blir mulig å benytte vannscootere i Norge, sier Ellingsen.

Vannskuter-kjørere på Sørlandet har lenge kjempet mot forbudet om å kjøre vannskuter her til lands. Kritisk til vannskuter-forbud

Forbudt i Norge

Siden 2001 har det i Norge vært forbudt å bruke vannskuter i områder som ikke er spesielt avsatt til formålet.

Men nå må loven kanskje endres, etter avgjørelsen i EFTA-domstolen 4.mai 2009.

Bør få konsekvenser for snøscooterkjøring også

Jan Arild Ellingsen mener at dommen i vannscooter saken er prinsipiell og får derfor også konsekvenser for snøscooter kjøring.

- Denne saken viser at vi i Frp har hatt rett hele tiden, og at denne saken bør få konsekvenser for de svært urettferdige og strenge restriksjonene på snøscooter kjøring som vi har i dag. Avgjørelsene fra ESA er meget gledelig for oss som har kjempet for mer liberale regler for snøscooter kjøring, avslutter Ellingsen.